Yemeksepeti yurtdışında satın almalarla büyüyecek

Yemeksepeti yurtdışında satın almalarla büyüyecek

Türkiye e-ticaret pazarının önemli isimleri arasında yer alan Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Webrazzi E-Ticaret'13 etkinliğine katılanlar arasındaydı. Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal ile 'Globalde büyümeye devam' konu başlıklı bir söyleşi gerçekleştiren Nevzat Aydın, Yemeksepeti'nin e-ticaret hedefleri ve dikey girişimleri üzerine konuştu.

Konu başlığı global olunca Yemeksepeti'nin yurtdışı operasyonları oturumun ilk konuşulan konusu oldu. Gelecek ay bir ülkeye ve gelecek altı ayda ise toplamda üç yeni ülkeye açılacaklarını dile getiren Nevzat Aydın, Yemeksepeti'nin başka pazarlara kendini atıp büyüyeceğini söyledi. Nevzat Aydın, Yemeksepeti'nin yurtdışında satın almalarla yola devam edeceklerini açıklaması ise oturuma damga vurdu.

Nevzat Aydın, Rusya'daki operasyonlarını neden devam etmedikleri konusuna değinerek, Yemeksepeti'nin Rusya'da istedikleri hedeflere ulaşamadığını söyledi. Yemeksepeti'nin Rusya'da günde 80-100 sipariş aldığını, ancak Türkiye'de bu rakamın 50 bin civarında olduğunu dile getiren Nevzat Aydın, bu yüzden motivasyonlarını kaybettiklerini söyledi.

Yemeksepeti üzerinden ödeme geliyor

Yemeksepeti üzerinden ödeme alınması konusu Nevzat Aydın'ın açıklamaları arasındaydı. 2013 yılı içerisinden Yemeksepeti üzerinden ödeme yapılabileceğini dile getiren Nevzat Aydın, "Ödeme için iki farklı modeli hayata geçireceğiz. Ön ödemeli kartlar ve kredi kartlarıyla Yemeksepeti üzerinden ödeme gerçekleştirebilecek" şeklinde konuştu.

Nevzat Aydın, Yemeksepeti'nin mobil kullanıcı kitlesi konusu hakkında rakamlar paylaştı. Yemeksepetine 2012 yılında mobil cihazlardan gelen günlük siparişin yüzde olduğunu ifade eden Nevzat Aydın, 2013 yılının ilk ayları itibariyle bu rakamın yüzde 23'e ulaştığını açıkladı. Nevzat Aydın sözlerine şu şekilde devam etti: "Yeni bir şeyden bahsediyoruz. Ekran boyutları değişiyor. Farklı işletim sistemleri var. Kullanıcılar mobil cihazlardan daha fazla şeyler bekliyor. Web üzerindeki tüm içeriği mobile koymak anlamsız geliyor. 2015 yılındaki mobil sipariş oranı beklentimiz yüzde 50."

Dikey projeler azalacak

Arda Kutsal'ın, e-ticaret sektöründeki dikey projeler konusu hakkındaki soruların yanıtlayan Nevzat Aydın, gelecek yıllarda dikey e-ticaret projelerinin daha az konuşulacağını söyledi. Nevzat Aydın, "Girişim ve yatırım anlamında baktığımızda şu anki dikey projelerin azalacağını düşünüyorum. Niş kategoriler çok kısa zamanda kopyalanıyor. Kim daha fazla para harcıyorsa o kazanıyor. Belirli niş projelerde başarılı bir ya da iki şirket bulunuyor" dedi.

Öte yandan Yemeksepeti girişimlerine değinen Nevzat Aydın, Lokum.com ile lojistiğin e-ticaret için nasıl bir dert olduğunu görmek istediğini sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.