Unnado Kurucu Ortağı Göktuğ Okan Oğuz ile dikey e-ticareti konuştuk

Unnado Kurucu Ortağı Göktuğ Okan Oğuz ile dikey e-ticareti konuştuk

Tüm hızıyla devam eden Webrazzi E-Ticaret'13 Konferansı'nın öğle arasından sonra "Dikey E-Ticaret ve Müşteri Sadakati" başlıklı oturumda Unnado Kurucu Ortağı Göktuğ Okan Oğuz ile beraberdik.

Oturumun başlığından da anlayabileceğiniz üzere Unnado anne&çocuk alanına yoğunlaşmış bir dikey e-ticaret sitesi. Göktuğ Bey'in verdiği bilgilere göre Unnado için sektör lideri diyebiliriz.

2 ortağın 10'ar bin TL sermaye ile kurduğu Unnado, Göktuğ Bey'in söylediklerine göre günümüzde finansal rakamlara baktığımızda kar edemiyor. 2010 yılının yaz aylarında açılan Unnado bugüne kadar toplam 700 tedarikçi ile çalışmış ve 1700'ün üzerinde de marka kampanyası çıkmış.

Göktuğ Okan Oğuz'un verdiği bilgilere göre normalde Unnado'nun hedefi 0-14 yaş aralığı. Ancak yaş 5'i geçtikten sonra çocukların alışveriş yaparken kendilerinin müdahale etmek istemesi ve marka çeşitliliği gibi sebeplerle şu an asla payını 0-5 yaş alıyormuş. Şirket ağırlıklı olarak anne&çocuk alanına yoğunlaşmasına rağmen bebek bezi pazarında da Türkiye'de 2. sırada bulunuyor.

Unnado Kurucu Ortağı'nın paylaştığı rakamlara göre şirketin 2013 ciro hedefi 20 milyon TL. Üye sayısının 500.000 olduğunu ve tekrar alışveriş yapan kullanıcı oranının yüzde 65 olduğunu da ekleyelim. Toplama baktığınızda ise 500.000 üyenin yaklaşık yüzde 10'u Unnado'dan alışveriş yapmış durumda.

unnado-ekran-goruntusu

Oğuz'un söyledikleri arasında kendi deyimiyle "ufak dokunuşlar" kısmı oldukça dikkat çekiciydi. Göktuğ Okan Oğuz; çağrı merkezinde eğer ilgili bilgiler varsa annelere telefonda çocuklarının durumunun sorulduğunu ve ayrıca kullanıcılar şikayerlerini maille de iletseler Unnado'nun telefonla dönüş yaptığını paylaştı.

Sizlere haber verdiğimiz gibi daha önce iLab Ventures'dan 2 kere -birincisi ve ikincisi- yatırım alan Unnado için Göktuğ Okan Oğuz üçüncü yatırıın da yakın olduğunu bizlerle paylaştı. Yatırımın henüz iLab Ventures imzası taşıyıp taşımayacağı belli değil, yalnız Oğuz'un söylediklerine göre yakın bir zamanda konu resmileşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.