Evmanya kurucusu Aslı Gökdere: Stoksuz çalışmanın ezberlenmesi gerekiyor

Evmanya kurucusu Aslı Gökdere: Stoksuz çalışmanın ezberlenmesi gerekiyor

Evmanya Kurucusu Aslı Gökdere, Webrazzi E-Ticaret'13 konferansı konuklarının arasındaydı. Evmanya'nın çoğunluk hissesini Doğan Online'a satarak, e-ticaret sektöründeki tüm dikkatleri üzerine çeken Aslı Gökdere, Arda Kutsal ile 'E-Ticaret Girişimini Satmak: Öncesi ve Sonrası' konu başlıklı bir oturum gerçekleştirdi.

Evmanya'nın çoğunluk hissesinin Doğan Online'a satış sürecini anlatan Aslı Gökdere, Doğan Online'dan önce Etohum'da, Dubaili yatırımcılarla görüştüklerini ve Ortadoğu'ya açılma planları olduğunu ifade etti. Aslı Gökdere, "Hanzade Doğan Boyner ile görüştükten sonra Evmanya'nın çoğunluk hissesini satma kararı verdim. Şu anda Hepsiburada'nın bir iştiraki durumundayız. Fikir alışverişi yapıyoruz. Çözemediğimiz noktalarda Hepsiburada'nın 'know-how'larından yardım alıyoruz" şeklinde konuştu.

Aslı Gökdere, Evmanya ile satış anlaşması sonrası duygusal bağının gitmediğini söyleyerek, "Evmanya'nın çoğunluk hissesini satmak istemeyebilirdim" dedi. Doğan Online'ın araştırmacı tarafı koruyabilen bir grup olduğunu söyleyen Aslı Gökdere, televizyon reklamlarına başladıklarını ifade etti.

2013 hedefi 20 milyon TL ciro

Türkiye'deki ev dekorasyon algısının diğer kategorilerden farklı olduğunu söyleyen Aslı Gökdere, Evmanya operasyonlarından şu şekilde bahsetti: "Ücretsiz kargo ile mobilyaları gönderiyoruz. Mobilya montajlarını gerçekleştiriyoruz. Dekorasyonlarını müşterilerle beraber yapıyoruz. İçeriğimizi güçlendiriyoruz. Ancak lojistik işi çok zor. Risk yönetiyoruz. Stoklu çalışmak en kritik noktalarından biri. Stok tutmazsak sağlıklıyız. Stoksuz çalışmak hepimizin ezberlemesi gereken bir şey."

Aslı Gökdere, geçen seneye göre Evmanya'daki beyaz eşya satışlarının mobilya kategorisine doğru kaydığını dile getiren Aslı Gökdere, özellikle son altı ay mobilya kategorisinin çok hızlı büyüdüğünü söyledi. Öte yandan Aslı Gökdere, Evmanya'nın 2013 ciro hedefinin 20 milyon TL civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.