Webrazzi E-Ticaret'13'de Akakce.com kurucu ortaklarından ve Genel Müdürü Koray Karataş, "Aramalar boşa gitmesin: Tüketici internetten ne almak istiyor?" adlı oturumda konuştu.
Aramaların e-ticaret siteleri için öneminin vurgulandığı ve aramayı yapanların aslında potansiyel müşteriler olmasının altının çizildiği oturumda, fiyat karşılaştırma siteleri arasında bütün metriklerde lider olan Akakce.com'dan veriler paylaşıldı.
Akakce.com'un 2012'de yıllık 25 milyon tekil ziyaretçiye ulaştığını paylaşan Karataş, Şubat ayında 3 milyon 800 bin tekil ziyaretçiye eriştiklerini açıkladı.
Sitenin kadın-erkek kullanım oranları da paylaşıldı. Sadece iki yıl önce kadınlar yüzde 30, erkeklerer yüzde 70 iken, şimdi kadınlar daha fazla fiyat karşılaştırması yapıyor. Bu oran gününüzde kadınlar yüzde 40, erkekler yüzde 60 şeklinde. Akakce'de bulunan "sepete atma" özelliğinin devreye girmesinden sonra, yeni bir veri de doğmuş oldu. Bu veriye göre bayanlar alışverişi bitirmede çok daha kararlı. Yani sepete attıktan sonra kişisel bilgilerin girilmesi esnasında kadınlar alışveriş yapmaktan erkeklere oranla daha az vazgeçiyor.
Akakce.com'da, 350 tane e-ticaret sitesi ve bununla birlikte pazaryeri e-ticaret sitelerinin ürünleri de listeleniyor. Ankara merkezli Akakce.com'un en yoğun kullanımı ise İstanbul'dan yapılıyor. Adana nüfusuna oranla çok az etkinlik gösterirken, Eskişehir ve Muğla gibi öğrencilerin yoğun olduğu şehirler fiyat karşılaştırma sitesini daha çok kullanıyor. Ege bölgesindeki ilçelerden dahi satıcılar akakce.com'da yer alıyor.
Arama yapmadıklarımız
Bazı markaların internet kanalını tercih etmediklerini dile getiren Karataş, bunun bir sebebinin de markaların bayii teşikatlarını öldürmemek gibi yanlış bir algı olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte, internetten ilaç satışı yapılmamasına rağmen, akakce.com'da çok sık ilaç isimlerinin de aramasının yapıldığı bilgisini katılımcılarla paylaştı.
Fiyat karşılaştırmada mobil etki
Bir mobil uygulaması olmamasına rağmen, akakce.com'un çok ciddi bir mobil kullanımı var. Akakce.com'da aramaların yüzde 10 mobilden yapılıyor. Bu oran geçen seneye nazaran katlanarak büyümü durumda. Mobilden yapılan aramaların ise genellikle teknoloji ağırlıklı olduğunun altı çizildi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap