Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki mücadele internete taşındı

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki mücadele internete taşındı

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yeşil sahalarda süren kıyasıya mücadele sosyal ağlar, arama motoru, e-posta adresi ve web tarayıcılarıyla birlikte dijital sahalara taşındı. Peki mücadelenin lideri kim?

İlk olarak Yandex'in Galatasaray ve Fenerbahçe için geliştirdiği arama motoru kullanımı verilerini paylaşalım. Yandex.Metrica'da yer alan veriler, Galatasaray'ın arama motoru olan gsyandex.com lider olduğunu gösteriyor.

Yandex tarafından geliştirilen Galatasaray'ın arama motoru günlük ortalama 17 bin civarında ziyaretçiye sahip durumda. Ortalama 60 bin civarında sayfa görüntüleme sayısına sahip olan Galatasaray'ın arama motoruna ortalama 40 bin civarında ziyaret gerçekleşmiş durumda. Bu rakamlarla beraber sarı kırmızılı arama motoru tüm Yandex siteleri arasında 35. sıradaki yerini alıyor.

Yandex tarafından geliştirilen Fenerbahçe'nin arama motoru olan fbyandex.com.tr ise trafik konusunda ezeli rakibinin bir hayli gerisinde yer alıyor. Sarı lacivertli arama motoru günlük ortalama 5 bin civarında ziyaretçiye sahip durumda. Ortalama 15 bin civarında sayfa görüntüleme ve ortalama 10 bin civarında ziyarete sahip olan sarı lacivertli arama motoru bu rakamlarla beraber 81. sırada yer alıyor.

fnerbahce-galatasaray-yandex-arama-motoru-tablo

Facebook ve Twitter'da Galatasaray önde

Ezeli rakiplerin Twitter'daki takipçi sayısına baktığımızda yine Galatasaray'ın önde olduğunu görüyoruz. Folos.im'in yayınladığı verilere göre Galatasaray'ın 2 milyon 234 bin civarında Twitter takipçisi bulunuyor. Galatasaray böylece dünya kulüpleri arasında 3. sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise yaklaşık 1 milyon 698 bin Twitter takipçisi ile dünya kulüpleri arasında 6. sırada.

Facebook beğeni sayısında da Galatarasay lider durumda. Galatasaray'ın 7 milyon 940 bin civarında beğenisi bulunurken, bu rakamın Fenerbahçe'de yaklaşık 6 milyon 323 bin olduğunu paylaşalım.

fenerbahce-yandex-browser-ekran-goruntusu

Tarayıcı ve e-posta rekabeti kapıda

Yandex, Fenerbahçe ve Galatasaray için hazırladığı arama motoruna ek olarak kulüplere özel e-posta ve tarayıcı hizmetini de kullanıma açıyor. Yandex, Galatasaray taraftarları için özel olarak açtığı e-posta servisinden sonra bugün Fenerbahçelilere özel web tarayıcısını da duyurdu. Yandex'in Fenerbahçe taraftarlarına özel geliştirdiği tarayıcı buradan indirebilirsiniz.

Öte yandan Yandex, Fenerbahçe taraftarlarına özel e-posta servisini de yakın bir zamanda kullanıma açacak. Ezeli rakipler arasında rekabete iki yeni kulvar daha ekleneceğe benziyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında sahalarda devam eden rekabet, sosyal ağlar ve Yandex'in de servisleriyle dijital sahalara taşınmış durumda. İnternette yaşanan bu kıyasıya mücadelenin gelecekte nasıl süreceğini merakla bekliyoruz. Ancak Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında ezeli rakiplerin karşı karşıya geleceğini hatırlatarak, nefeslerimizi şimdiden tutmaya başladığımızı paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.