Okey oyunu aylık aktif kullanıcıda Facebook'ta birinciliği kaptırdı

Appstats.eu'nun yeni markası Metricsmonk'un hazırladığı yeni bir "Türkiye'nin popüler Facebook uygulamaları ve oyunları" sıralamasıyla karşınızdayız. Bu ayki her iki listede de yeni birer isim var.

metricsmonkAppstats.eu'nun yeni markası Metricsmonk'un hazırladığı yeni bir "Türkiye'nin popüler Facebook uygulamaları ve oyunları" sıralamasıyla karşınızdayız. Bu ayki her iki listede de yeni birer isim var.

10 Şubat 2013 tarihli verilere göre Türkiye'nin popüler Facebook uygulamaları sıralamasının lideri yine Peak Games'in sahibi olduğu Günlük Falınız adlı uygulama. Geçen ay da listenin ilk sırasında olan uygulamanın aylık kullanıcı sayısı 2.24 milyondan 2.31 milyona çıkmış. 2. sıradaki İzlesene uygulamasında yaklaşık 500 bin kişilik bir kayıp var. 3. sıranın sahibi Mynet ise küçük bir artışla yerini korumuş.

Top Applications in Turkey - Feb

En popüler uygulamalar arasına giren yeni isim Static iFrame Tab adlı Facebook sayfalarına özel bir eklenti. Geçen ay 1 milyona yakın kullanıcıyla 4. sırada yer alan Blackberry uygulaması listede yok çünkü Facebook iPhone ve Android uygulamalarında olduğu gibi bu verilere erişimi kapatmış. Nokia Facebook uygulaması ise aylık kullanıcı sayısındaki 30 bin kişilik bir düşüşle ilk 10'da tutunmayı sürdürüyor.

En popüler oyun artık Candy Crush Saga

Facebook'ta Türkiye'den en çok oynanan oyun artık Okey değil, Candy Crush Saga. Peak Games, King.com'a ilk sırayı kaptırmış. Bizim Çiftlik oyunu ise dünkü sıralamada 2. sıraya yerleşmiş. Şu anda aylık kullanıcı sıralamasında 4. sırada.

Top Games in Turkey - Feb

Türkiye'den oynanan en popüler oyunlarda ilk 10'a giren yeni oyun Zynga'nın Bubble Safari adlı oyunu. Listenin tamamına baktığımızda Facebook oyuncularının bu ay daha aktif olduğunu görüyoruz. Özellikle Candy Crush Saga'nın yarım milyona yakın bir artış sağlamış olması dikkat çekici.

Facebook oyunlarında pazarlamanın gücü halen etkisini gösterirken mobil oyunların yükselişine ne kadar engel olabildiği meçhul. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Dilerseniz uygulamaların ve oyunların detaylı performansı için metricsmonk.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.