HR Venue: İlk iş görüşmesini kolayca halletmenin ekonomik yolu

HR Venue: İlk iş görüşmesini kolayca halletmenin ekonomik yolu

Bu yazıyı okuyan çoğu kişi bir veya birkaç kez yüz yüze iş görüşmesi yapmıştır. Bu görüşmelerin bir kısmı da hiç süphesiz olumsuz sonuçlanmış ve ilk görüşme için harcanan zamana ve paraya acınmıştır. HRVenue.com hem iş görüşmesini yapan hem de iş görüşmesine gelen için bu zahmeti ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim.

İnsan kaynakları alanında uzmanlaşan Ümit Oktamış ve yazılım alanında uzmanlaşan Mehmet Pişkin tarafından hayata geçirilen HR Venue, yüz yüze veya telefonda gerçekleştirilen ilk iş görüşmelerine aracılık eden yeni nesil bir dijital iş görüşmesi platformu.

HR Venue, işletmeler arası (B2B) hizmet veriyor ama iş adayı olarak herkesin karşısına çıkabilecek bir ürün. Amacı hem İK profesyonellerini ve şirketlerini hem de adayları maddi ve manevi külfetlerden kurtarmak. Sistemin işleyişi de gayet basit.

Zaman ve mekandan bağımsız ilk görüşme

Servisin çalışma mantıığını kısaca anlatalım. İlk aşamada, işe alım uzmanı sorularını oluşturup görüşmek istediği adayları HR Venue aracılığı ile dijital iş görüşmesine davet ediyor. Daveti alan aday önce davet edildiği şirket ve HR Venue hakkında bilgi edinip, sisteme giriş yaptıktan sonra kendisine yöneltilen soruların yanıtlarını bilgisayarının kamerası aracılığı ile kaydedip şirkete iletiyor.hrvenue video is gorusmesi

İkinci aşamada ise işe alım uzmanları, adayları değerlendirip yorumlarıyla birlikte diğer birimlere yönlendiriyor. Ardından istenen adaylarla yüz  yüze görüşme aşamasına geçiliyor.

Bu işleyişe tekrar dönüp baktığımızda, işe alım uzmanları için kolayca çok sayıda kişiye görüşme talebi gönderebildiğini ve adayların istediği zamanda ve herhangi bir mekanda ilk görüşmenin hakkını verebileceğini görüyoruz. Yani serbest çalışma (freelance) disiplini gibi serbest iş görüşmesi kavramına geçiş yapıldığını görüyoruz.

Çok adaylı iş pozisyonları için ideal

Küçük şirketler bu fırsattan ne kadar faylanır bilemiyorum ama orta-büyük ölçekli şirketlerde yoğun talep alan ve çok adaylı  iş pozisyonları için HR Venue ciddi bir tasarruf sağlayabilir. Dahası HR Venue'nün klasik iş bulma/referans sitelerine dahil olma şansı da var.

Dilerseniz size gelen iş tekliflerine daha kolay yanıt vermek için işverenlerin HRVenue'yü kullanmasını teklif edebilirsiniz. Tabii bu tür tek taraflı görüşmelerden hoşlanmıyorsanız zamanınızı iyi kullanmaktan başka seçeneğiniz yok. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.