Türk markalar, Twitter reklamlarında daha çok görünecek

Türk markalar, Twitter reklamlarında daha çok görünecek

Daha önce sizlere Twitter'ın reklam satışı ortaklığı anlamında Türkiye'den bir iş ortağı seçtiğini duyurmuş ve detayları aktarmıştık.

Bugün yapılan Twitter Türkiye lansmanı ile birlikte, GenArt Medya kurucu ortaklardan Burak Yılmaz, Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes ile birlikte Twitter'ın Lokalizasyon Yöneticisi Aslı Sayitoğlu da Twitter'ın Türkiye'de kullanacağı reklam ürünlerini anlatıp, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uzun vadeli süreçte küçük ya da orta ölçekli firmaların da reklam vermesini sağladığını hedefleyen GenArt Medya, ilk etapta büyük reklamverenlere yönelecek. Basın toplantısında açıklanan verilere göre Promoted Trends için minumum 15 bin dolar, Promoted Tweets ve Promoted Account için minumum 10 bin dolarlık bütçeler söz konusu olacak.

Twitter'ın Türkiye'de bir reklam iş ortağı seçmiş olması aslında Türkiye'de resmi bir ofis açtığı anlamına gelmiyor. Ancak vergilendirme, GenArt Medya üzerinden ülkemiz vergi sistemine tabi olarak gerçekleşecek.

GenArt Medya, Twitter'daki hesapların yönetimi, Verified Account'lar ya da diğer Twitter hizmetleri ile ilgilenmeyip, sadece reklam satışı anlamında Türk markalara hizmet verecek. Twitter bildiğiniz gibi, olası halka arzı öncesi Twitter reklamlarına ağırlık vermeye başlamış ve tüm dünyada pek çok iş ortaklığına imza atmıştı.

Meliss Barnes'a yöneltilen sorulardan birisi de neden az takipçisi olduğu yönündeydi. Melissa Barnes, bu soruyu Twitter'ın yüzde 40'ının tweet'lemediğini söylerek esprili bir dille cevapladı.

Twitter'ın Bluefin Labs satın alması ile ilgili yöneltilen soruya ise özel bir şirket olduklarından dolayı cevap veremeyeceklerini söyleyen Melissa Barnes, kullanıcıların televizyon izledikleri esnada yoğun şekilde tweet attıklarını da belirtti.

Yapılan iş ortaklığı anlaşması ülkemiz açısından çok önemli ve güzel bir gelişme. Yakın gelecekte çok daha fazla Türk markasını Twitter reklamlarını verirken görebileceğiz gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.