Google AdWords masaüstü ile mobil reklamları birleştiriyor

Google AdWords masaüstü ile mobil reklamları birleştiriyor

Google gelirlerinin çok büyük bir kısmını AdWords reklam ağından elde ediyor. Kendi arama ağı üzerindeki reklamların dışında, görüntülü reklam ağını da her geçen gün zenginleştiren Google için reklam çok önemli bir iş alanı. Google için büyük önem taşıyan diğer bir konu ise mobil.

2014 yılına gelindiğinde Google’ın milyarlarca dolarlık gelirlerinin yarısının mobilden gelmesi bekleniyor. Durum böyle olunca Google’ın AdWords’ü mobil için daha kullanılabilir hale gelmesi için ekstra çaba harcıyor.

AdWords reklam ağında son yıllardaki en büyük yenilik olan “Enhanced Campaigns” yani geliştirilmiş kampanyalar da reklamverenler için büyük önem taşıyor.

Google’ın özel bir blog yazısı (Türkçesi) ile duyurduğu geliştirilmiş kampanyalar (Türkçe sayfası), daha önce ayrı ayrı yönetilmesi gereken PC ve mobil reklamlarını aynı kampanya altında birleştirmeyi ve yönetmeyi sağlıyor. AdWords bugüne kadar büyük oranda PC’ler odağında reklam kampanyaları oluşturmaya olanak tanıyordu.

Enhanced Campaigns ile birlikte PC ile mobil arasındaki bu ayrım ortadan kalkıyor ve aynı reklam kampanyasının yayınlanacağı cihazdan bağımsız olarak oluşturmak, yayınlamak ve optimize etmek mümkün hale geliyor.

Mobil internet ile uğraşan hemen herkes için büyük potansiyellere sahip. Akıllı telefon ve tabletlerin çok hızlı yaygınlaşması Facebook ve Google gibi devleri bile bir anlamda hazırlıksız yakalamış durumda. Facebook’un mobilde sorunlar yaşadığını biliyoruz ama aslında Google için de durum çok farklı değil. AdWords’deki bu radikal değişiklik Google’ın geç de olsa mobilin yükselişine verdiği önemli bir tepki olarak göze çarpıyor.

Enhanced Campaigns’in önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıma geçmesi bekleniyor. Tüm dünyada kullanılabilir olması ise muhtemelen yıl ortasını bulacak.

Eğer bir AdWords hesabı yönetiyorsanız Google’ın konuyla ilgili hazırladığı aşağıdaki kısa tanıtım filmine göz atmak isteyebilirsiniz.

Güncelleme: Google, AdWords kullanıcılarına bu konuyla ilgili e-posta bilgilendirmelerini de az önce göndermeye başladı. Konuyla ilgili Google Türkiye'nin duyurusunu şu adresten Türkçe olarak inceleyebilirsiniz. AdWords'ün Geliştirilmiş Kampanyalar Türkçe sayfası ise şurada yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.