Hacker saldırılarının yeni hedefi Twitter oldu, 250.000 kullanıcı saldırılardan etkilendi

Hacker saldırılarının yeni hedefi Twitter oldu, 250.000 kullanıcı saldırılardan etkilendi

LinkedIn, Sony, Godaddy... Son yıllarda büyük şirketlerin hacker saldırılardan yara aldığına birçok kez şahit olduk. Son olarak küçük çaplı bir saldırı krizinin başrol oyuncusu ise Twitter oldu.

Resmi blog'unda yaptığı açıklamada Twitter konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Son zamanlarda ABD'nin önemli şirketlerinin yaşadığı problemlere değinen Twitter; yaklaşık 250.000 kullanıcısının kullanıcı adı, e-mail adresi, oturum bilgileri (session) ve "encrypt" edilmiş şifrelerinin istem dışı olarak ele geçirilmiş olabileceğini söyledi.

Twitter ayrıca kullanıcılarına hem Twitter'daki şifrelerini hem de internette kullandıkları diğer şifreleri "güçlü" seçmeleri tavsiyesinde bulundu. Açıklamada altı çizilmesi gereken bir diğer noktaysa Twitter'ın saldırıyı gerçekleştirenler için "kesinlike amatör değiller" deyişi ve diğer şirketlerin de benzer saldırılara hedef olabileceği konusunda taşıdığı endişeydi.

Söz konusu 250.000 kullanıcı için Twitter açık olan oturumları kapatıp şifreleri de sıfırlamış. Eğer siz de bu 250.000 kullanıcıdan biriyseniz Twitter'dan yeni şifre yaratmanızı isteyen bir e-mail almış olmalısınız. Örnek bir maili hemen aşağıda görebilirsiniz.

twitter-hacker-mail
(Görsel kaynak: CNET)

Twitter şifrenizi değiştirmek için şu bağlantıyı kullanabilirsiniz, internette kullandığınız şifrelerle ilgili nasıl daha güvende olacağınızı da yine Twitter'ın hazırladığı şu dokümanda okuyabilirsiniz. Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda yazıyı güncelliyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.