Crunchies sonuçları belli oldu, Github yılın internet girişimi

Crunchies sonuçları belli oldu, Github yılın internet girişimi

İnternet sektörünün en önemli ödüllerinden biri de tahmin edebileceğiniz gibi TechCrunch’a ait olan Crunchies.

Bu sene altıncısı düzenlenen ödül töreninin kazananları, dün gece San Francisco’da organize edilen gecede ödüllerini aldılar. GigaOM ve VentureBeat’in de düzenleyicileri arasında bulunduğu Crunchies 2012’de 20 kategori için ödüller dağıtıldı.

Detaylara bakacak olursak en iyi e-ticaret uygulaması tahmin edildiği gibi Fab oldu. Geçen sene Dropbox’ın kazandığı yılın girişimi ödülü ise bu sene Github’ın oldu. Yıl içinde 100 milyon dolar yatırım alan ve kullanıcı sayısında önemli noktalara ulaşan Github; böylece Instagram, Square ve Fab gibi önemli isimleri geride bırakmayı başardı.

Yılın CEO’su ise Yahoo’ya geçişiyle yılın en çok konuşulan ismi olan Marissa Mayer, Google’dan Larry Page ve Twitter’dan Dick Costolo’nun önünde Facebook kurucusu Mark Zuckerberg oldu. Sizlere kısa bir süre önce tanıttığımız Paper da aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi ve tasarım alanında yılın en iyisi seçildi.

Bir diğer merak edilen konu da en iyi eğitim girişiminin kim olacağıydı. Gecenin sonunda yılın en iyi eğitim girişimi Codecademy oldu. Yazılım dilleri özelinde eğitimler veren Codecademy, bu alanda gücünü bir anlamda perçinlemiş oldu diyebiliriz. Diğer yandan eğitim pazarının yeni en dikkat çeken oyuncularından Coursera, yılın en iyi yeni girişimi olmayı başardı.

Tüm kazananlara liste şeklinde yer vermek gerekirse...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.