TEB Girişim Evi 50 projeyle açıldı

Bir süredir girişimcilerden başvuru toplayan TEB Girişim Evi, dün itibariyle kapılarını açtı. İstanbul Ataşehir'de yer alan TEB Girişim Evi, projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilere fiziksel bir ofis sağlayarak, hem mentörlük hem de eğitim gibi hizmetlerden yararlanmalarını sağlıyor.

Bugünkü açılışla beraber devreye giren kuluçka merkezi ise ilk girişimcilerini ağırlamaya başladı. Bir süredir online olarak başvuru toplayan TEB Girişim Evi, paylaşılan bilgilere göre şu anda 50 civarında girişimciye ev sahipliği yapıyor. 25'i sürekli, 25'i ise dönemsel olarak Kuluçka Merkezi'nden yer alacak olan girişimciler, e-business, bilişim ve yazılım üzerine projeleri üzerine çalışacak.

Kuluçka Merkezi'nde mentörlük ve eğitimin dışında iş yönetim danışmanlığı, akademik destek, networking desteği, kurumsal web sitesi oluşturma desteği, marka, patent, fikir tescili danışmanlık desteği, mali müşavirlik danışmanlık desteği gibi girişimciler için önem taşıyan ek hizmetler de bulunuyor.

Dikkatimizi çeken noktalardan bir diğeri TEB'in, İstanbul’da Özyeğin Üniversitesi’nin Girişim Fabrikası, Ankara’da ise ODTÜ Teknokent ile iş birliği yapmış olması. Öte yandan TEB'in Ankara’da ODTÜ Teknokent ile yaptığı iş birliği kapsamında ODTÜ Teknokent içindeki Teknogirişimci Kuluçka Merkezi ve ATOM Kuluçka Merkezi’nin (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) finans çözüm ortağı olduğunu paylaşalım.

Girişim Fabrikası ile ortak hareket edilecek

TEB, Özyeğin Üniverisitesi’ne bağlı Girişim Fabrikası ile yaptığı işbirliği ile de Girişim Fabrikası’nın bilgi birikimini ve tecrübesini TEB’in desteklediği girişimcilere aktarmasını sağlayacak.

Girişim Bankacılığı kapsamında İstanbul dışındaki girişimcileri de unutmayan TEB, Ankara’da ODTÜ Teknokent ile yaptığı iş birliği kapsamında ODTÜ Teknokent içindeki Teknogirişimci Kuluçka Merkezi ve ATOM Kuluçka Merkezi’nin (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi) finans çözüm ortağı oldu. Bu kuluçla merkezlerinin yönetimine giren TEB, ayrıca ATOM’a bağlı olarak yapılacak yarışmaların da iş ortağı olacak.

Son olarak girişimcilerin TEB Girişim Evi'ne nasıl başvurulacağı paylaşalım. Online olarak gerçekleşen başvurular, değerlendirme kurulu tarafından girişimler inceleniyor ve oluşturulan havuza konuyor. Daha sonra söz konusu girişimler TEB Girişim Evi imkanlarından yararlanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.