Research In Motion markası tarihe karıştı artık sadece BlackBerry

Research In Motion markası tarihe karıştı artık sadece BlackBerry

BlackBerry'nin üreticisi Research In Motion, (RIM) BlackBerry 10 işletim sisteminin lansman toplantısında hem sürpriz hem de ilginç bir açıklama yaptı.

Research in Motion CEO'su Thorsten Heins'in yaptığı açıklamaya göre şirket artık RIM markasını kullanmayacak. Şirket yeniden markalaşma stratejisiyle artık BlackBerry adıyla yola devam edecek.

Şirketi yeniden keşfettiklerini söyleyen Thorsten Heins, tek bir marka olarak yola devam edeceklerini açıkladı. Thorsten Heins, müşterilerin ve çalışanların BlackBerry markasını kullanmayı tercih ettiklerini de sözlerine ekledi.

ABD'de Nasdaq Borsası'nda işlem gören şirket, isim değişikliğini borsaya bildirerek, kodunu değiştirmek için başvurdu. Talep kabul edilirse, BlackBerry artık borsada "BBRY" koduyla işlem görmeye devam edecek.

Blackberry 10 işletim sistemi kullanan yeni modellerini tanıttı

blackberry-z10-q10Thorsten Heins'ın dediği gibi birçok kullanıcı Research In Motion yerine, BlackBerry markasını kullanmayı tercih ediyordu. RIM'in şu anda BlackBerry markası dışında akıllı telefon üretmediğini de düşünürsek, söz konusu hamleyi yerinde bulduk.

Öte yandan BlackBerry, yeni bir akıllı telefon modellerini de tanıtmış oldu. Z10 ve Q10 adındaki yeni modellerini tanıttı. iPhone 5'e oldukça benzer bir tasarıma sahip olan ve BlackBerry 10 işletim sistemine sahip olan Z10, 4.2 inçlik ekran, 2 GB RAM ve NFC gibi özelliklere sahip.

BlackBerry Q10'nun ise geleneksel BlackBerry izlerini taşıyan bir cihaz olduğunu belirtelim. 3.1 inçlik ekrana sahip olan BlackBerry Q10, çift çekirdekli 1.5 GHZ ve 2 GB RAM'e sahip.

Yapılan açıklamaya göre Mart ayında ABD'deki kullanıcılara sunulacak olan her iki cihaz için Türkiye çıkış tarihi belirtilmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.