Nokia'dan kendi yatırım şirketine 250 milyon dolarlık destek geldi

Nokia'dan kendi yatırım şirketine 250 milyon dolarlık destek geldi

2012 yılı son çeyrekte beklentileri karşılayan bir bilançoya imza atan Nokia, girişim ekosistemini desteklemek adına hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Nokia, bu kez kendi kurduğu yatırım fonu olan Nokia Growth Partners'ı (NGP) destekleyerek girişimcilere daha fazla yatırım yapacağının sinyalini verdi.

NGP'den yapılan açıklamaya göre Nokia'dan yatırım fonuna 250 milyon dolarlık destek geldi. Daha önce Nokia tarafından iki kez desteklenen fona böylece üçüncü destek gelmiş oldu. Yapılan söz konusu destekle özellikle ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinden girişimlere yatırım yapılacağı açıklamada yer alan bilgiler arasında.

NGP'nin ABD ve avrupa ülkelerinin yanı sıra Hindistan ve Çin pazarında yer alan girişimlere de yatırımlar gerçekleştirdiğini paylaşalım. Morpho, Swype, SponsorPay and rocketfuel gibi girişimler NGP tarafından geçen senelerde desteklenmişti. Fonun şu ana kadar gerçekleştirdiği yatırımları buradan inceleyebilirsiniz.

600 milyon dolarlık yatırım yaptı

NGP, 5 milyon dolar ile 15 milyon dolar arasında yatırım gerçekleştiren fon. Şirketin şu ana kadar yaptığı yatırımların toplamıysa yaklaşık 600 milyon dolar olduğunu belirtelim.

Şirketin gerçekleştirdiği yatırımlardan aklımıza gelenleri birkaç örnekle paylaşalım. NGP, geçen senelerde seyahat sektöründe yer alan bir girişim olan Vizury Interactive'in B serisi hisselerine 9 milyon dolar ve Türkiye'de de faaliyet gösteren SponsorPay'e 2.5 milyon euro değerinde yatırım yapmıştı. Öte yandan Nokia Growth Partners, Nokia'nın elinde bulunan ve 100 milyon dolar bütçesi olan Fund of Funds Program'ını da yönetiyor.

Türkiye'deki girişimler, Nokia kendi yatırım fonu olan Nokia Growth Partners'tan şu ana kadar bir pay alamadı. Ancak fonun Asya ve Avrupa ülkelerinde etkin olarak yer alması aklımıza NPG'nin Türkiye'de yatırım yapabileceği sorularını beraberinde getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.