Dakick'in iPhone'dan sonra Android uygulaması da yayında

Dakick'in iPhone'dan sonra Android uygulaması da yayında

Webrazzi’de de birçok kez hakkında yazdığımız, kişiye özel etkinlik önerileri sunan Dakick’i duymuşsunuzdur. Türkiye’nin her yerindeki etkinlikleri, kişiye özel ve akıllı bir takvim uygulaması içinde sunan girişim, içindeki üyelik mekanizması sayesinde arkadaşlarınızdan da haberdar olmanızı sağlıyor.

Son olarak yaz aylarında yazılımcılar ve diğer web platformları için API ve widget desteğini devreye alan Dakick, ayrıca Ekim ayında da iPhone uygulamasını yayınlamıştı.

Dakick'in Android uygulaması dün yayına girdi. Uygulama içerisinde Dakick hesabınıza bağlanarak sizin için önerilen ve öne çıkan etkinlikleri listeleyebiliyorsunuz. Ayrıca vizyona giren filmler ve televizyon kanallarının yayın akışını da uygulama içinden takip etmeniz mümkün. Dakick Android uygulamasının öne çıkan bir diğer özelliği ise lokasyonunuza göre etrafınızda düzenlenen etkinlikleri ve mekanları size sunuyor oluşu.

Dakick yönünü mobile çeviriyor

Dakick iPhone uygulamasının ilk 3 ayda 95.000 kez indirildiğini ve günde 6.000 civarında session/oturum açıldığını hemen söyleyelim. Dakick kurucusu Serkan Ünsal ile konuştuğumuzda çok düşük reklam bütçelerine rağmen kısa sürede yakaladıkları bu rakamlardan dolayı ekibin oldukça mutlu olduğunu öğrendik.

Ayrıca Serkan Ünsal’la yaptığımız kısa sohbette Dakick’in merkezine iPhone uygulamasını koyma planları olduğunu öğrendik. Şu anki uygulamayı şirketten bağımsız bir takımla -yani outsource olarak- geliştiren Dakick, önümüzdeki dönemde mobil geliştirme süreçlerini ekip içine almayı planlıyormuş. Ayrıca aldığımız diğer bilgilere göre bu 3 ay içinde önemli geri bildirimler toplama şansına erişen Dakick ekibi, mobil uygulamaların yeni versiyonlarında çok daha az ve öz bir içerik yapısı kurmayı hedefliyor.

dakick-android

Dakick ile ilgili bir diğer konu da us.dakick.com adresinden yayına başlayan Dakick US. Platform henüz duyurulmamış olmasına rağmen 200 kişilik bir üye havuzu oluşmuş. Ancak Dakick yakın dönemde ABD’de desteklediği şehir sayısını azaltarak mobile odaklanma planları yapıyor. Bunlarla beraber Semantic Web ile ilgili geliştirdikleri ilk ürünleri ve Dakick’in B2B versiyonu üzerine çalışan ekip, bu gelişmeleri kısa vadede duyuruyor olacak.

Dakick’in iPhone uygulamasında yakaladığı rakamlardan sonra Android için de benzer bir seviyeye geleceğini tahmin edebiliriz. Bunun ötesinde Serkan Ünsal’ın bizzat kendisinin de söylediği gibi Dakick’in mobil platformlarda yakaladığı bu başarılar girişimin gelecek vizyonuna da yön verebilir nitelikte. Son olarak; uygulamayı Google Play üzerinde şuradan indirebilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.