Proje yönetimi dünyasına yeni bir ürün: Basecamp Personal

Proje yönetimi dünyasına yeni bir ürün: Basecamp Personal

Sizlere daha önce dünyada en çok kullanılan proje yönetimi araçlarından biri olan Jira’dan bahsetmiştik. Pazardaki bir diğer önemli oyuncu da 37signals isimli, Chicago/ABD merkezli bir şirketin sahibi olduğu Basecamp.

Şu an bünyesinde 7 bin 123 farklı şirketi barındıran Basecamp, proje yönetimi ve iş akışı çözümleri sunuyor. 37signals'in diğer uygulamaları (Highrise, Campfire...) ile de uyumlu olarak çalışan Basecamp’de projelerinizi ve takımınızı yaratabilir, dosya paylaşımı yapabilir ve ayrıca ortak takvim gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz.

Kullanıcılardan gelen en yoğun talebe cevap: Basecamp Personal

Basecamp Personal ise internet dünyasının meşhur şirketlerinden 37signals tarafından henüz yeni duyurulan bir servis. Adından da anlayabileceğiniz gibi kişisel çözümler sunan serviste, yaratmak istediğiniz her proje için bir defaya mahsus olmak üzere 25 dolar ödüyorsunuz. Basecamp’in en düşük modelinde aylık 20 dolar ödemeniz gerektiğini tam da bu noktada hatırlatmış olalım.

37signals CEO’su yaptığı açıklamada 2004 yılında piyasaya çıkan Basecamp için kullanıcılardan gelen en büyük taleplerden birinin kişisel, okul veya kar amacı gütmeyen küçük projelerin yönetiminde yaşanılan sıkıntı olduğunu söyledi. Bu arada Basecamp ile Basecamp Personal kıyaslaması yapmak isteyenler için hemen aşağıda güzel bir tablo mevcut.

basecamp-vs-basecamp-personal

En azından şu an için Basecamp Personal kullanmak için halihazırda bir Basecamp hesabınızın bulunması gerektiğini belirtelim, ancak şirketin açıklamalarına göre kısa bir süre içinde bu kısıtlama ortadan kalkacakmış.

Basecamp’in ve dolayısıyla Basecamp Personal’ın rakiplerine bakacak olursak Trello ve Asana fazlasıyla öne çıkıyor diyebiliriz. 37signals’in bu hamlesinden sonra diğer proje yönetimi araçlarından da benzer şekilde kişisel ürünler çıkması beklenilebilir. Basecamp Personal’ın da zamanla kendini yenileyeceğini ve daha yararlı bir hale geleceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.