Steve Jobs’u Macworld’e Ashton Kutcher taşıyacak

Steve Jobs’u Macworld’e Ashton Kutcher taşıyacak

Apple, 2009’dan beri Macworld’de yer almıyor. Fakat bu yıl durum biraz daha farklı çünkü Steve Jobs orada olacak. Kendisi olmasa da en azından son dönemde adından çok söz ettiren jOBS filminde Jobs’u canlandıran Ashton Kutcher etkinlikte olacak. Üstelik yalnız da değil, Kutcher’ın yanı sıra filmde 1976 yılındaki Steve Wozniak’i canlandıran Josh Gad de etkinlikte yer alacak.

Bu ünlü isimlerin etkinliğe katılacak olması Macworld açısından oldukça önemli bir gelişme, diğer yandan jOBS filmi yapımcıları da önümüzdeki aylarda vizyona girecek olan filmin hedef kitlesine de bu yolla doğrudan ulaşmış oluyorlar.

İlk olarak 1985 yılında San Francisco’da düzenlenen Macworld etkinliği Apple için özel bir yere sahip. Her ne kadar son yıllarda resmi olarak yer almasa da, Steve Jobs bu yıl 29.su düzenlenen etkinlikte daha önce defalarca yer almıştı.

Hatta Jobs, daha eski zamanlarda Macworld’ü yeni ürünlerin ilk lansmanı için de kullanmıştı. Hatırlayacağınız gibi ilk iPhone 2007 yılında Macworld’de duyurulmuştu. Fakat bu durum bir yıl sonra yani 2008’de değişmiş, Apple yaptığı resmi bir açıklama ile bundan sonra Macworld’e katılmayacağını, onun yerine kendi etkinliklerine öncelik vereceğini duyurmuştu.

Her ne kadar bu Macworld’ün gücünü bir nebze azaltmış olsa da, Apple hayranları için önemini korumaya devam ediyor. Bununla beraber Aynı zamanda sadece Apple ile ilgilenen bir kitle ile bir araya gelme imkanı sunduğu için Apple için ürün geliştiren firmaların da etkinliğe büyük ilgi gösteriyorlar.

Macworld’ün genel müdürü Paul Kent’in de dediğim gibi bu etkinlik “Apple için CES” benzeri bir etkinlik. Bakalım Ocak sonunda başlayacak olan etkinlikte Apple hayranları ve kullanıcılarını heyecanlandıracak yenilikler ortaya çıkacak mı…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.