Web analiz araçları sunan SimilarGroup'u CEO'sundan dinledik [DLD 2013]

similargroupMedya sponsoru olduğumuz Avrupa'nın en etkili konferanslarından biri olan DLD 2013'ü, sizler için Münih/Almanya'dan takip ediyoruz.

Video röportaj serimizin bu yazıdaki konuğu, SimilarGroup CEO'su Or Offer oldu. 2009 yılında kurulan SimilarGroup, bünyesinde farklı ürünler (topsite.com, similarweb.com ve similarsites.com gibi) barındırıyor. Özetle web siteleri için analiz araçları üreten şirketin amacı online pazarlama ve rakip analizi gibi konularda bir başvuru kaynağı haline gelebilmek.

SimilarWeb.com ile dilediğiniz siteye ait trafik, arama hacmi ve anahtar kelime analizi gibi çok sayıda ayrıntıya ulaşabiliyorsunuz. Yakın bir zaman içinde PRO versiyonu da çıkacak olan servisin, ayrıca browser eklentileri de bulunuyor. SimilarSites.com ise adından da tahmin edebileceğiniz gibi web sitelerine rakip analizi noktasında hizmet veriyor.

Röportajımız sırasında SimilarGroup'un çalışma mantığı ve kullandığı algoritmalar hakkında bilgiler veren Offer; SimilarGroup'un sitelerin dilinden bağımsız olarak çalıştığını, dolayısıyla tüm dünya dilleri için analiz yapabildiklerini de söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.