SimCity sınıflara girecek

Oyunlar öğrenmenin sadece eğlenceli değil, aynı zamanda sn derece etkili bir yolu. Son dönemde oyunlaştırmanın hızla önem kazanarak iş dünyasında önemli açılımlar sağlarken, oyunlar artık okullarda da daha büyük bir yer kazanacaklar.
SimCity sınıflara girecek

SimCityOyunlar öğrenmenin sadece eğlenceli değil, aynı zamanda sn derece etkili bir yolu. Son dönemde oyunlaştırmanın hızla önem kazanarak iş dünyasında önemli açılımlar sağlarken, oyunlar artık okullarda da daha büyük bir yer kazanacaklar.

Bundan çok kısa bir süre önce İsveç’te bir okulda MineCraft’ın müfredata girmesinin ardından bu kez de EA ve Maxis’in popüler oyunu SimCity’nin üzerine kurulmuş olan SimCityEDU öğrencilerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularında kullanabilecekleri yardımcı bir araç olarak resmen duyuruldu.

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan GrassLab’in de desteği ile geliştirilen eğitim odaklı SimCityEDU oyunu Mart ayında piyasada olacak.

Henüz oyunla ilgili çok fazla detay paylaşılmamış olsa da EA’ın Seatle ofisinde yer alan GrassLab’in kuruluş nedenlerinden biri olan “dijital oyunların öğrenme süreçlerinde faydalı olabileceğine dair somut deliller oluşturmak” nedeyse tam olarak SimCityEDU’yu tanımlıyor gibi görünüyor.

Öğrencilerin kritik durumlardaki problem çözme yeteneklerini geliştirmesi ve yenilikçi çözümler üretmesini teşvik etmek amacıyla hazırlanan SimCityEDU, büyük oranda SimCity ile aynı mekaniklere sahip olacak. Eğitmenler ise yeni oyunun web sitesi üzerinden ders planları oluşturarak paylaşabilecekler.

Oyun Mart ayında yeni SimCity oyunu ile birlikte piyasaya çıkacak fakat şimdiden sitesi üzerinden beta kaydı oluşturmak mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.