DLD'de 'Satış yapmanın yaratıcı yolları' oturumu [DLD 2013]

DLD'de 'Satış yapmanın yaratıcı yolları' oturumu [DLD 2013]

DLD'de "Satış yapmanın yaratıcı yolları" oturumunda Markafoni CEO'su Sina Afra da yer alıyor ve biz de bu oturumu sizler için canlı olarak yayınlıyoruz.

Stefan Winners tarafından yönetilecek panelin konuşmacıları arasında Sina Afra ile birlikte KupiVIP CEO'su Oskar Hartmann, Wrapp kurucu ortaklarından Hjalmar Winbladh, Advent Venture Partners'dan Frederic Court yer alıyor.

Güncelleme: Canlı yayın sona erdi. Panelden notlarımızı haberimizin devamında bulabilirsiniz.

İşte Sina Afra'nın katıldığı panelde aldığımız bazı önemli notlar:

  • Stefan Winners, Avrupa'daki fiyat araştırması ve satın alma tecrübesinin gerçekleştiği ortamla ilgili verileri paylaştı. Verilere göre, fiyat araştırmasının internet üzerinden yapılabildiği ürünler aynı zamanda internette en çok satın alınan ürünler.
  • Giyim alanında Almanya'da 2006'da yüzde 4 olan online satış kanalları, günümüze gelindiğinde katlayarak büyümüş durumda. Bu durum tüm dünya için geçerli, giyim alışverişleri artık internete doğru büyüme gösteriyor.
  • Winners, ilk sorusunu Frederic Court'a yönelterek, bir e-ticaret sitesinde VC'lerin ilk baktıkları şeyin ne olduğunu sordu. Court bu soruya önemli olan konulardan birisinin pazar olduğunu, e-ticaret sitesinin satış modelinin de oldukça önemli olduğunu aktardı. Satış modellerinin konusunda da mobil ticaret modeli konuşuldu.
  • Wrapp'in kurucusu Hjalmar Winbladh Amerika'da çok büyük bir "hediye kartı" pazarı olduğundan bahsederek bu alanda çalıştıklarını aktardı. Yakında Türkiye pazarına da girecek Wrapp, hediye kartlarını bilgisayarlara ve mobile taşıyor.

Sina Afra

  • Ve konuşma sırası Markafoni CEO'su Sina Afra'da... Markafoni'yi bir özel alışveriş sitesi olarak kurduklarını ve dikeylerde de çeşitli girişimler yaptıklarını anlattı.
  • Türkiye pazarıyla ilgili bazı verileri paylaşan Sina Afra, Türkiye'de lojistik alanın çok geliştiğini, kargoların 24 saat içerisinde yerine vardıklarını, kapıda ödeme tercih edenlerinin sayısının az olduğunu anlattı.
  • Sina Afra, Türkiye'de melek yatırım gruplarının küçük olduklarını ve çok az VC'nin aktif olduğunu belirtti.
  • Rusya'nın e-ticaret devi KupiVIP CEO'su Oskar Hartmann, lider oldukları Rusya pazarının çok büyük olduğunu ve bu pazarın yüzde 20'sini  ele geçirmek istediklerini aktardı.
  • Sosyal medyanın e-ticarete olan etkisi ve sosyal ticaret de konuşulurken, Markafoni CEO'su Sina Afra, Türkiye'nin Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda oldukça aktif olduğunu, Facebook sayfalarında 1 milyondan fazla kullanıcının olduğunu ve bunun ciddi bir katkı sağladığını açıkladı.
  • Sina Afra, mobil trafik konusunda da 2013 beklentilerini açıkladı. Markafoni'nin 2013 yılında beklentisi trafiğinin yüzde 25'ini mobil üzerinden almak. Konuşmacıların bu rakamları paylaştığı bölümünde dikkatimi çeken en büüyk hedef de KupiVIP'in 2013 hedefi oldu, Hartmann'ın hedefi satışların yüzde 25'ini mobil üzerinden gerçekleştirmek.
  • Stefan Winners, Amazon ve eBay gibi büyük oyuncuların Türkiye'de ve Rusya'da yer alıp almadıklarını Sina Afra ve Oskar Hartmann'a iletti. DLD takipçileri de böylelikle Türkiye'de ve Rusya'daki pazarı daha yakından tanıyabiliyorlar.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.