Emlak projelerini bir araya getiren Projepedia.com, kentsel dönüşümle hızla büyümeyi planlıyor

Emlak projelerini bir araya getiren Projepedia.com, kentsel dönüşümle hızla büyümeyi planlıyor

Özellikle İstanbul'da yaşayanlar residence daireli sitelerin ve binaların hızla yükseldiğine şahit oluyor. Hızla değişen bu yaşam anlayışı internet girişimlerine yansıyan bir model haline gelmeye başladı. Bunlardan biri de Projepedia.com.

Projepedia.com adındaki emlak portalı, ev satın almak isteyen kullanıcılara yardımcı olmayı hedefleyen bir internet girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Sinan Tüker ve Kaan Kayahan tarafından kurulan emlak portalı, Türkiye'deki emlak projelerini bir araya getiriyor.

Daha önce Çarmıklı Holding ile inşaat tecrübesi edinen kurucular, Projepedia.com fikrini Türkiye'de özellikle projelerden ev veya iş bulmanın zor olduğunu düşündükleri bir sırada bulmuşlar. Türkiye'deki tüm projelerin detaylı ve doğru bir şekilde sunulacağı bir platform yaratmak amacıyla yola çıkalan Projepedia.com Aralık ayında açıldı.

Projepedia.com, biraz önce bahsettiğimiz gibi Türkiye çapındaki emlak projelerini bir araya getiriyor. Sitenin ana sayfasında bulunan arama motorunun yanı sıra Konut Projeleri, Ticari Projeler, Projelerden İlanlar ve Emlak Haberleri gibi kategori başlıkları bulunuyor. Şu anda sitede 881 proje ve 11 binden fazla daire tipi bulunduğunu paylaşalım.

Üç farklı gelir modeli bulunuyor

Projepedia.com'un üç farklı gelir modeli bulunuyor. Bunlar; inşaat ve proje sahiplerine sunulan paket, sadece proje ilanlarının olduğu seri ilan bölümü ve reklam satışları. Sitenin şu anda test yayınında olduğu için ilan bölümünün faaliyette olmadığını, fakat lansman döneminde belirli bir süre ücretsiz ilan hakkı vereceğini belirtelim.

Öte yandan Projepedia.com'da raporlama sistemi bulunuyor. Söz konusu raporlama sistemi, ziyaretçilerin gezdiği proje ve üniteler ile yapmış oldukları aramalar doğrultusunda gerçek zamanlı çeşitli raporlar üretiyor. Örneğin İstanbul Beşiktaş ilçesinde hangi metrekare aralıklarında ev bakılmış, hangi oda sayıları tercih edilmiş veya hangi fiyat aralıklarında arama yapılmış gibi bir çok farklı seçenekte raporlama sağlanabiliyor.

projepedia.com-ekran-goruntusu

Hedefi, 3 ayda 100 bin ziyaretçiye ulaşmak

Sitenin açılışı üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Projepedia.com belli bir ziyaretçi kitlesine ulaşmış durumda. Kuruculardan aldığımız bilgilere göre Projepedia.com yaklaşık 10 bin ziyaretçiye ulaşmış olduğunu öğreniyoruz. Üç ay sonundaki hedef ise 100 bin ziyaretçi.

Gelelim Projepedia.com kurucularının gelecekteki hedeflerine. Türkiye'de kullanıcıların emlakla ilgili güncel bilgi ve haber bulabilecekleri bir adresi olmayı hedefleyen Projepedia.com kurucuları, mobil stratejilerini en kısa zamanda uygulamaya geçirmeyi hedefliyor.

Kentsel dönüşümle beraber Türkiye'deki inşaat sektörü hızını bir kez daha katlamış oldu. Emlak projelerinin hızla büyümesinin etki ettiği sektörlerden biri de internet olduğunu ifade edebiliriz. Bu kategorideki ihtiyaca yönelen Projepedia.com'un emlak projelerini bir araya getirmesi ve seri ilanlarla kullanıcılara yardımcı olması girişimi öne çıkaracak noktalar arasında yer alıyor. Projepedia.com, seri ilan sitelerine karşı meydan okumasında başarılı olabilirse pazarda başarılı olabileceğini düşünüyoruz.

Projepedia.com'un hazırladığı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.