DLD'de dijital pazarlama konuşuldu [DLD 2013]

DLD'de dijital pazarlama konuşuldu [DLD 2013]

Webrazzi'nin medya sponsoru olduğumuz DLD'de konuşulması kaçınılmaz konulardan bir tanesi de dijital pazarlamaydı.

Günün ilk panelinde dijitalin önde gelen şirketlerinden üst düzey temsilciler konuştu. Tomorrow Focus'un Yönetim Kurulu Üyesi Christoph Schuh'un moderasyonunu gerçekleştirdiği panelde, Criteo'dan Pascal Gauthier, Orange Digital'dan Stephanie Hospital, WPP'den Mark Read, Project A Ventures'dan Florian Heinemann ve AppNexus'dan Michael Rubenstein konuştu.

Dijital pazarlama ve dijital reklamcılık tüm markalar için oldukça önemli bir konu. Sunumda en çok dikkatimi çeken noktalar Real Time Bidding (RTB) ve televizyonun dijital pazarlamadaki rolüydü.

Real Time Bidding konusu günden güne dijital reklamcılıkda çok daha büyük bir rol oynamaya başladı ve panelistler bu konuda fikir birliği içindeydiler. Bildiğiniz gibi RTB artık çok daha önemli bir konu, hem hedefleme açısından hem de bütçeleri ilgilendirdiğinden hem reklamcılar, hem de reklamverenler için oldukça önemli.

Konuşulan konulardan birisi de televizyon reklamcılığıydı. Reklamlar söz konusu olduğunda TV reklamları elbette es geçilemez fakat TV reklamlarının dijital pazarlama ile ilgili bir panelde konuşulması da günümüzde çok normal. Örneğin WPP CEO'su Mark Read, TV'yi dijital dünya içerisinde görüyor. Bana göre de yanılmış değil çünkü artık pek çok reklamın #hashtag'leri var. Televizyon reklamlarının konuşulduğu veya paylaışdığı yerler yine Twitter ve Facebook. Bu bağı düşündüğümüzde panelistler konvansiyonel reklamlar konusunda panelistlerin hiçbiri olumsuz görüş bildirmedi. Yani dijital reklamcılık, en azından geleneksel TV reklamlarını bitirmeyecek.

Değinilen konulardan biri de mobil reklamlardı. Zaten çok da büyük olmayan akıllı telefon ekranlarımızın bir bölümünde görüntülenen reklamlar kullanıcılara büyük rahatsızlık veriyor. Bunun da yakın gelecekte değişeceği, mobil tarafta da dijital reklamcılığın değişebileceği konu edinildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.