Bugünün çocukları yarın fiziksel cüzdan taşımayacak [DLD 2013]

Bugünün çocukları yarın fiziksel cüzdan taşımayacak [DLD 2013]

DLD 2013 Konferansı'nda yer verilen konuların arasında mobil ödeme sistemleri de bulunuyordu. "Mobil ödemenin geleceği" başlıklı oturuma katılan PayPal Başkanı David Marcus ve Telefonica Holding CEO'su Rene Schuster, Accel Partners'tan Joe Schoendorf'un sorularını yanıtladı.

Oturumun ilk bölümünde başarılı girişimlere imza atan David Marcus, kendi girişimlerinden yola çıkarak bazı tespitlerini izleyicilere aktardı. David Marcus, kurucusu olduğu mobil ödeme şirketi olan Zong'u PayPal'a satma sürecinden bahsederek, bir girişimin başarısının hız ve düzenlemeden geçtiğini söyledi.

PayPal'ın mobilde ödeme konusunda geçen yıl üç kat daha büyüdüğünü belirten David Marcus, PayPal'ın gelecekte hizmet öncesi ve sonrası ödeme süreçlerine odaklanacağını ifade etti. David Marcus, "PayPal olarak, kullanıcıların hesap öderken harcadığı süreyi düşürmeye odaklanmış durumdayız. Offline ödeme gelecek 10 yıl içinde en az inovasyon yapılmış alan olacak. Çünkü mobil ödeme sistemleri alışkanlıkları değiştirecek" şeklinde konuştu.

İşletmelerin sistemleriyle mobil uygulamalar uyumlu çalışacak

PayPal'ın şu anda restoranlar için bir çalışması bulunduğunu açıklayan David Marcus, işletmelerin sistemleriyle entegreli çalışan bir mobil uygulamayla ödeme yapılabileceğini söyledi.

İkinci oturumdaysa Telefonica Holding CEO'su Rene Schuster önemli açıklamalara imza attı. Sesli görüşmelerin gelecekte ücretsiz bir servise dönüşeceğini ifade eden Rene Schuster, telekom operatörlerinin bir dijital veri şirketine dönüşeceğini öne sürdü. Rene Schuster, "Telekom şirketleri arasında büyük bir yarış başlayacak. Yeni oyunun ismi ise veri olacak. Şirketler kullanıcılara sunduğu servislere odaklanacak. Telekom şirketleri mobil cüzdanlar gibi servislerden para kazanamaya başlayacak" diye konuştu.

Bugün doğan çocuklar 20 yaşında geldiğinde fiziksel cüzdan taşımayacak

Rene Schuster, oturuma damga vuran açıklamalarından bir diğeri de mobil cüzdan kullanım konusunda oldu. Rene Schuster'a göre bugün doğan çocukların 20 yaşına geldiğinde fiziksel cüzdan kullanmayacak. Mobil cihazlar üzerinden kişiden kişiye para transferlerinin ön ödemeli kartlarla gerçekleşmesi konusuna odaklandıklarını söyleyen Rene Schuster, Almanya'daki para transferlerinin yüzde 82'sinin nakit olduğunu da belirtti.

Geleceğe mobil damgasını vuracak sözleri klişe olsa da hem David Marcus hem de Rene Schuster bunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Açıklamalar doğrultusunda hem servisler hem de mobil cüzdanlar konusunda atılacak adımların artık daha da hızlanabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.