Yenilenen Mezun.com'da değişim yeni servislerle sürüyor

Yenilenen Mezun.com'da değişim yeni servislerle sürüyor

Kuruluşu 1999 yılına dayanan Mezun Group, yeni hizmet ve tasarımla yolunda devam ediyor. Mezun Call uygulaması ve GoStudyinTurkey.com ile dikkat çeken Mezun Group, Mezun.com'un yeni arayüzünü yayınladı.

Mezun Group'u bilmeyenler için kısaca anlatalım. ABD'ye giden Türklere rehberlik etmek amacıyla kurulan Mezun Group, daha sonra işin diğer boyutlarına odaklanarak Mezun Gifts, Mezun Calling, Mezun Social Network ve Turkish Soccer TV gibi hizmet ve servisleri kullanıma açmış durumda.

Kurulduktan sonraki ilk yılda 60 bin üyeye ulaşan Mezun.com, bu rakamı katlayarak şu anda 1 milyon 200 bine ulaştırmış durumda. Bu rakamın 150 bini ise aktif kullanıcı olarak sitedeki yerini alıyor. Öte yandan site, haftada 90 bin sayfa görüntüleme rakamına sahip.

fotoğraf 1 fotoğraf 2 fotoğraf 3

GoStudyinTurkey.com ile yabancı uyruklu öğrenciler gelecek

Konumuza geri dönecek olursak, Mezun.com arayüzünü yenileyerek yeni servis ve hizmetlerini kullanıma açmaya devam ediyor. İlk olarak Mezun Group'un, GoStudyinTurkey.com projesinden bahsedelim. GoStudyinTurkey.com sitesi, Türkiye'de bulunan üniversiteleri yurtdışındaki öğrencilere tanıtan ve ayrıntılı bilgiler sunan bir portal.

Türkiye'nin 2015 yılına kadar 150 bin yabancı uyruklu öğrenciyi Türkiye'deki üniversitelere getirmeyi hedeflediğini söyleyen Mezun Group CEO'su Ali Hantal, GoStudyinTurkey.com sitesiyle bu hedefe katkı bulunmak istediklerini ifade ediyor. Ali Hantal, "Rusça, İngilizce, Azerice ve Türkçe olmak üzere dört farklı dilde yayın yapıyoruz. Kısa zaman içinde bu rakam yediye ulaşacak. Türkiye'ye gelecek 150 bin yabancı uyruklu öğrencinin yüzde 90'ının GoStudyinTurkey.com ile gelmesini hedefliyoruz" diye konuşuyor.

Parantez içinde belirtmek gerekirse Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu da (DEİK) 2015 yılı için koyulan bu hedef için bir site yayınlamış durumda. StudyinTurkey.org.tr adındaki sitenin de Mezun Group tarafından geliştirildiğini paylaşalım.

Mezun Call ile uygulamalar arası görüşmeler ücretsiz olacak

Mezun Group'taki diğer bir yenilikse Mezun Call uygulamasının hem VoIP hem de hat üzerinden görüşme yapılabilmesi. Mezun Call uygulaması, üzerinden görüşme yapmak isteyen kullanıcıların internet bağlantıları hızlıysa VoIP üzerinden sesli görüşme yapabiliyor. Ancak internet bağlantısının hızı sesli görüşme yapılabilecek kadar yeterli değilse hat üzerinden sesli görüşmeler yapılabiliyor. Bu seçim uygulama üzerindeki tek düğmeyle yapılabiliyor. Parantez içinde uygulamalar arası ücretsiz görüşmelerin gelecekte yapılabileceğini paylaşalım.

Her geçen sene Viber ve Tango gibi ücretsiz görüşme yapılabilen uygulamaların Mezun Calling kullanımlarını altı kat azalttığını söyleyen Ali Hantal, gelecek dönemde uygulamalar arasın ücretsiz konuşma servisini açacaklarını da ifade ediyor.

Mezun Group, yeni arayüzüyle beraber servislerine getirdiği yeniliklerle yeni çağa ayak uydurmuş durumda. Bunu en iyi şekilde Mezun Call uygulamasına getirilen fonksiyonlarda görebiliriz. Şirketin CEO'su Ali Hantal'dan aldığımız bilgilere göre Mezun Group gelecekte buna benzer servisleri hayata geçirmeye devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.