Google Zavers: Perakende alışverişlerde mobil kupon

Google Zavers: Perakende alışverişlerde mobil kupon

Google, yıllardır internetin arama merkezi olmanın ötesine geçmek için yeni ürünler çıkarıyor. Tüketicilerle üreticiler arasında iki yönlü bir aracı olmak siteyen Google'ın yeni hizmeti Zavers.

Zavers, Google'ın mobil kupon işini fiziksel mağazalara taşıyan bir yenilik. Aslına bakılırsa Google mobil kupon teknolojisini üreticiler ve perakende satıcıları için yeniden yapılandırmış.

Buna göre kullanıcılar üreticilerin sağladığı indirim kuponlarını alışverişlerinde anlık olarak kullanırken üreticilere de satışları artırma konusunda kullanıcı verileri sunulacak. Üreticiler de kuponlar kullanıldıkça bir ödeme yapacak.

google zavers kupon

Google'ın mobil cüzdan uygulaması Google Wallet elbette bu işin bir parçası. Veri takibine ve anlamlandırmasına dayanan sistemle hem üretici ve satış ağı tarafında hem de tüketici tarafında karlılık esas alınıyor. Tüketiciler indirimlerin dışında da ödüllendirilebilecek vs.

Tüketicilerle perakendeciler arasında yeni bir sadakat köprüsü kurmak isteyen Google, Kasım 2012'de elindeki tüm yeteneklere rağmen perakende mağazacılıkta kupon işi yapan Incentive Targeting'i satın almıştı.

ABD'de anlaşmalı mağazalarda kullanılmaya başlanacak Zavers sistemi Google'a neler kazandıracak bilmiyoruz ama ortada büyük bir gerçek var; Google mobil kupon (indirim) ve mobil cüzdan işini mümkün olan her noktaya ulaştırmaya çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.