Rovio 263 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Rovio 263 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Oyun sektörüne farklı boyut kazandırarak tüm algıları değiştiren Angry Birds yapımcısı Rovio, hızla büyümeye devam ediyor. Daha önce en fazla indirilen oyun rekoruna imza atan Rovio, bu kez aktif kullanıcı sayısında önemli bir başarıyı elde etti.

Şirketin resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre Rovio, Aralık ayı itibariyle 263 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Şirketin yayınladığı oyunların indirilme sayısı ise 2012 yılı sonunda 1 milyarı geçtiği açıklamada yer alan bilgiler arasında.

Öte yandan sadece yılbaşı haftası 30 milyon ve sadece yılbaşı günü ise 8 milyon oyunun indirildiğini parantez içinde paylaşalım.

2011'e göre yüzde 30 büyüme gerçekleşti

Rovio'nun 2011 yılı sonunda finansal raporlarına yansıyan aktif kullanıcı sayısı 200 milyon civarındaydı. Bu rakam yukarıda da paylaştığımız gibi 2012 yılında 263 milyon. Şirketin aktif kullanıcı sayısının hemen hemen yüzde 30 büyüdüğünü belirtelim.

Rovio'nun elde ettiği söz konusu aktif kullanıcı sayısını bir fikir vermesi açısından Zynga ile kıyaslayalım. Zynga'nın açıkladığı 2012 yılı üçüncü çeyrek bilançosuna göre şirketin 311 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların 264 milyonuysa sadece Facebook üzerinden Zynga oyunlarını oynuyor.

Rovio'nun elinde Amazing Alex, Angry Birds serisi ve Bad Piggies gibi 2012 yılında çok sevilen oyunların bulunduğunu belirtelim.

Rovio gerek oyunları, gerekse oyun karakterleri ürünleriyle kendini kanıtlamış bir şirket. 2013 yılında yeni oyunlarla kullanıcı karşısına çıkmaya hazırlanan şirketin aktif kullanıcı rakamlarının arttıracağına kesin olarak bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.