Yahoo 8 yıl önce satın aldığı Flickr'ı arama sonuçlarına bugün ekledi

Yahoo 8 yıl önce satın aldığı Flickr'ı arama sonuçlarına bugün ekledi

flickr-yahoo-logoYahoo'nun arama motoru pazarındaki hızlı gerilemesi artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Şimdi bu gerilemenin başladı yıllara geri dönüp, Yahoo'nun şirket satın aldığı yıllara döneceğiz.

Yavaş yavaş tahtını Google'a kaptırmaya başlayan Yahoo, 2005 yılında dönemin en popüler fotoğraf paylaşma platformlarından biri olan Flickr'ı satın aldı. Bu satın alma anlaşmasıyla telaffuz edilen rakam ise 35 milyon dolar civarındaydı.

O dönemki Yahoo vizyonunun en önemli projelerinden biri Yahoo 360'tı. Yahoo 360 ile şirket, etkileşimli bir mecra yaratmayı planlıyordu. Bu mecradaysa mobil blog, radyolar, kitaplar, yerel restoran ve iş yerleri gibi farklı servislerle desteklemeyi planlıyordu. 2005 yılından bu yana Yahoo'nun bir alt şirketi olan Flickr, Yahoo arama sonuçlarında deyim yerindeyse esamesi bile okunmuyordu.

8 yıl sonra gelen hamle

Satın almanın üzerinden sekiz yıl geçmesinden sonra Yahoo sonunda geç kalmış adımı attı ve Flickr üzerinde paylaşılan fotoğrafları Yahoo görsel arama sonuçlarına dahil etti. Şirketin resmi blogundan yaptığı açıklamaya göre Flickr'da bulunan 10 milyonlarca fotoğraf, Yahoo görsel arama sonuçları üzerinden web ve mobil cihazlarla ulaşılabilecek.

yahoo-flickr-ekran-goruntusu

Yeni kullanıcı sözleşmesi yayınlandı

Bu hamleden sonra Flickr'ın yeni bir kullanıcı sözleşmesini yayınlayarak, kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar için 'yeniden kullanım' izni istediğini paylaşalım.

Her ne kadar kullanıcılar Flickr'ı 'sanatsal' bir fotoğraf paylaşım platformu olarak kabul etse de Yahoo'nun şirketi satın alma anlaşmasından yaklaşık sekiz yıl sonra görsel arama sonuçlarına dahil etmesi oldukça tartışılabilir bir konu. Facebook'un Instagram satın alması örneğinden de görülebileceği üzere bu tip satın almalarda servisler, satın alan şirkete en hızlı biçimde entegre ediliyor. Yahoo'nun bu entegrasyon için çok geç kaldığını söylemek yanlış olmaz.

Öte yandan Yahoo'nun bu hamlesini Flickr'ı kurtarma çabası olarak da yorumlayabiliriz. Yahoo'nun satın alıp erittiği şirketlerin arasında bulunan Flickr'a yeni bir soluğun gelebileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.