Socialbakers, global sayfaların yerel beğenilerini sunuyor

Socialbakers, global sayfaların yerel beğenilerini sunuyor

Socialbakers, Facebook'un marka sayfaları için yerel beğenilerin sayaçlarını raporlamaya başladı. Böylece küresel markalar, hangi ülkeden ne kadar hayrana sahip olduklarını öğrenebilecek, bu hedef kitleye yönelik stratejiler üretmek için adımlar atabilecek.

Anlayacağınız firmalar için oldukça önemli bir istatistik metriğine artık Socialbakers üzerinden ulaşabileceksiniz.

Socialbakers'ın Türkiye'deki marka sayfalarını listelediği adreste, yabancı markaları da listede görebiliyoruz ve bu sayfaların ne kadar çok Türk tarafından beğenildiği de yine bu sıralamada listeleniyor.

Screen Shot 2013-01-11 at 10.17.00 AM

Markalar listesi Turkcell, Avea, VW, Nokia, Garanti Bankası, Akbank, Markafoni, Trendyol, OXXO ve Teknosa olarak sıralanmış. Markalar listesinde yerel kullanıcılardan sayfa hayranlarına geçirdiğimiz de göze çarpan en önemli değişim Türk Hava Yolları'nın listeye beşinci sıradan giriyor oluşu.

Facebook üzerinden yapılan dijital pazarlama faaliyetleri için önemli bir istatistik olan bu durumun katkısı özellikle global markalara büyük olacak. Örneğin tüm hayranlarını sadece tek bir sayfa üzerinde toplayan, ayrı ayrı ülkeler için sayfa açmayan bir marka en çok beğeniyi aldığı ülkeleri bu yeni metrik sayesinde keşfedip, o ülkeye özel bir hedefleme yapıp o ülkenin içinde reklam verebilecek veya o ülkeye yönelik özel içerikler girebilecek.

Türkiye'nin en çok sevdiği global marka

Listeye hızla göz attığımızda listenin ilk 10 sırasında yabancı olarak yer alan tek marka Volkswagen. Ancak Volkswagen de Türkiye'ye özel sayfasıyla ilk 10'a girmeyi başarmış. Türkiye'deki Facebook kullanıcılarının en çok beğendiği global marka bu adresten sonra Lacoste. Lacoste'un 11 milyon kişinin beğendiği Facebook sayfasında, 1 milyondan fazla Türk bulunuyor.

Türkiye'nin en çok beğendiği yabancı sanatçılar ve futbolcular

Socialbakers bu yeni metriğini kullanarak kategorisel bazda da sayfaları incelemek için sayfalar oluşturmuş. Mesela bu liste üzerinde spor ve ünlüler kategorilerini takip edebiliyoruz. Bu listelere göre Türkiye'nin en çok beğendiği yabancı futbolcu Cristiano Ronaldo, hemen ardından ise Lionel Messi geliyor. Ronaldo'nun 52 milyon, Messi'nin ise 41 milyon kişilik Facebook sayfasında (her iki sayfada olmak üzere) 2,5 milyon civarında Türk hayran bulunuyor. Ünlüler kategorisinde ise Rihanna ilk sırada. 65 milyondan fazla Facebook hayranı bulunan Rihanna'nın, hayranlarının 3,5 milyona yakını Türk.

Facebook Aralık 2012 Türkiye istatistikleri Socialbakers, aynı zamanda Facebook'un Türkiye karnesini de her ay olduğu gibi yine açıkladı. Aralık 2012'ye kadar 31 milyon olan Facebook Türkiye kullanıcısı sayısı, artık 32 milyona yükseldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.