Facebook’ta Zuckerberg’e özel mesaj göndermek 100 dolar

Facebook’ta Zuckerberg’e özel mesaj göndermek 100 dolar

Facebook var olan arkadaşlarınızla bağlantıda kalmak için ideal bir platform. Ama tek özelliği bu değil, Facebook aynı zamanda yeni bağlantılar kurmak için de son derece etkili. Ne var ki herkes bunu istemiyor olabilir. Özellikle ünlü diyebileceğimiz veya biraz fazla göz önünde bulunan kullanıcılar sonu mesajlardan bunalabiliyorlar.

İşte bu yüzden Facebook’ta arkadaşınız olmayan birine bir mesaj gönderdiğinizde mesaj onların gelen kutusuna değil, “diğer” klasörüne düşünüyor ve dolayısıyla kolaylıkla gözden kaçıyor. Buna rağmen eğer gerçekten bu konuda çok hevesliyseniz Facebook Aralık ayında 1 dolar karşılığında mesajınızı arkadaşınız olmayan kişinin gelen kutusuna iletmenizi sağlayacak yapıyı test etmeye başladığını duyurmuştu.

Fakat görünüşe göre bu fiyat herkes için geçerli değil, bazı kullanıcılara mesaj göndermenin fiyatı 100 dolara kadar çıkabiliyor…

Facebook’ta Zuckerberg’e özel mesaj göndermek 100 dolar

Facebook 20 Aralık’ta yayınladığı blog yazısında şu satırlar dikkat çekiyordu:

“Bu test az sayıda bir kullanıcının bağlantıda olmadıkları kullanıcılara gönderdikleri mesajın “diğer” değil gelen kutusuna ulaşması için ödeme yapma seçeneği sunuyor”

Bu mesaj için de bir kereye mahsus Facebook’a 1 dolar ödenmesi gerekiyordu.

Fakat Facebook kullanıcısı Scott Ayres’in ortaya çıkardığına göre herkese mesaj göndermenin değeri aynı değil. Görünüşe göre daha fazla takipçi sayısına sahip yani daha popüler kullanıcılar için bu rakam 100 dolara kadar çıkıyor.

Facebook’ta Zuckerberg’e özel mesaj göndermek 100 dolar

Örneğin Scott Ayres’ın 7.385 takiçisi var ve ona mesaj göndermek isterseniz 100 dolara bu mümkün. Diğer yandan Mashable’ın belirttiği gibi 17 milyona yakın takipçisi bulunan Mark Zuckerberg için de tarife farklı değil. 100 dolara mesajını Facebook’un kurucusunun gelen kutusuna iletebiliyorsunuz.

1 dolarlık mesajların da 100 dolarlık mesajların da tüm kullanıcılara açık olmadığını, yani bu test sürecinde yer almayan kullanıcıların tanımadıkları kişilere gönderdikleri mesajların “diğer” klasörünün ötesine geçmesi için yapabilecekleri bir şey olmadığını da hatırlatalım.

Siz Facebook üzerinden kime sesinizi duyurmak için 100 dolar öderdiniz? :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.