Google, yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor

Google, yenilenebilir enerji yatırımlarına devam ediyor

Yenilenebilir enerji kaynakları hem insanlığın hem de dünyanın sağlıklı geleceği için oldukça önemli bir konu.

Google'ın sadece bir arama motorundan ibaret olmadığını eminim tüm Webrazzi okurları biliyordur ama Google'ın yenilebilir enerji yatırımlarına hızla ağırlık verdiğini biliyor muydunuz?

Google, yaptığı son duyuruyla, Texas'taki Oldham County'de bulunan Spinning Spur Wind Project'e tam 200 milyon dolarlık bir sermaye yatırımı yaptığını açıkladı. Hali hazırda 70 rüzgar türbininden oluşan ve toplamda 161 MW güç üreten proje, Amerika'da 60.000 evin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Google'ın şu anda daha temiz bir dünya için böyle çalışmalar yapması gerçekten umutlandırıcı. İnternet devinin, internet dışındaki bu yatırımları yine interneti ve teknolojiyi daha yeşil hale getirmek için var. Örneğin Google'ın veri merkezleri (dünyanın en büyük veri merkezlerinden bahsediyorum) sıradan veri merkezlerine göre tam yüzde 50 daha az enerji harcıyor.

Google'ın enerji alanında toplam 11 yatırımı bulunuyor. Tabii bu yazımıza konu olan haber gibi Google sadece rüzgar enerjisine değil, güneş enerjisine de yatırım yapıyor. Eğer tüm bu yatırımlara göz atmak isterseniz buradan göz atabilirsiniz.

Ülkemizin özellikle batı kesimleri de rüzgar enerjisinden yararlanmaya çok müsait. Mesela Çanakkale ve Çeşme'de rüzgar tribünlerinden enerji üretimi zaten yapılıyor. Fakat bu alanda yatırımların artmasına ihtiyaç var. Bizde bir internet şirketi, yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelir ya da Google, Türkiye'de yenilebilir enerji yatırımı yapar mı henüz bilmiyoruz ama Google'ın Amerika'daki bu yatırımları örnek olması gereken cinsten.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.