Medya Evreni'nin lideri halen televizyon

Üzerinde yaşadığımız evrenle olan ilişkimiz çoğunlukla medya evreni üzerinde kendine yer buluyor. Bu medya evreninin en yoğun hissedildiği yer de hiç şüphesiz ABD. Nielsen'in hazırladığı 'The Media Universe' çalışması da bu evreni tek bakışta görmemizi sağlıyor.

Tüketicilerin ne izlediği ve satın aldığı konusundaki araştırmalarını dünyanın 100 ülkesine sunan Nielsen, ABD pazarı içi hazırladığı Tüketici Kullanımları 2012 raporunu görselleştirmiş. Raporda televizyon, bilgisayar ve mobil cihaz kullanımına dair önemli rakamlar var. Hemen sıralayalım.

  • Televizyonun medya organları arasındaki hakimiyeti devam ediyor. ABD'de televizyon başında geçirilen süre bilgisayar başında geçirilenin 5 katından fazla.
  • Yaklaşık 290 milyon kişinin evinde en az 1 TV var. Yaklaşık 120 milyon kişinin evinde 4 veya daha fazla TV seti bulunuyor. TV bulunduran evlerin yüzde 16'sında tablet bilgisayar da var.
  • 212 milyon kişi bilgisayara sahip. Eylül 2012 verilerine göre 278 milyon kişi aktif internet kullanıcısı. (ABD'nin nüfusu 313 milyon civarında (Temmuz 2012).
  • Akıllı telefonlarda 2012'nin 3. çeyreğine göre Android'in pazar payı yüzde 56, iOS'un yüzde 35, Blackberry'nin yüzde 7.
  • İnternete bağlı cihazlar sahiplerinin yüzde 17'sinin e-kitap okuyucusu var.
  • Sosyal medya kullanımında 164 kişi bilgisayarını, 85 milyon kişi akıllı telefon uygulamalarını, 81 milyon kişi de mobil webi tercih ediyor.

Consumer-Usage-Report-2012-FULL-SIZED

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.