CES'te tanıtılan önemli televizyonlar [CES 2013]

CES'te tanıtılan önemli televizyonlar [CES 2013]

Türkiye'de akıllı televizyon satışlarının son yıllarda patlama yaptığını tahmin etmek güç değil. Artık her birimizin evinde LCD ya da LED televizyonlar mevcut.

Ancak daha şimdiden bu teknolojiler eskimeye başladı bile. Artık gelecekte evimizde OLED'lerin (Organik LED)devrini yaşayacağız. Şimdi CES 2013'te tanıtılan ve duyurulan, teknolojinin son ürünü TV'lere göz atalım.

Haberin devamında marka marka öne çıkan modellerin bazı önemli özelliklerine ve detaylarını sizler için bir araya getirdik.

SSonyony Sony, 4K OLED televizyonlarının duyurusunu yaptı. Sony'nin OLED ekranlı televizyonlar 55 ve 65 inç olmak üzere iki farklı boyutta piyasaya sürülecek. Sony, bu iki modelini de CES 2013 fuarında gösterdi.

Sony'den bir de prototip model belirdi. 84 inç boyutundaki X900 modeli, 3840x2160 çözünürlüğünü destekleyecek.

LG LG basın konferansında 55 inç'lik OLED TV'lerinin hazır olduğunu ve Mart ayında ABD'de dağıtımına başlanacağını duyurdu. LG bu modelinin 12.000 dolar civarında olması bekleniyor.

Güney Kore'de satışa çıkacak 55EM9700 modeli ise, önümüzdeki ay 10.000 dolar civarında bir bedelle raflarda yerini alacak.

Samsung Samsung, CES 2013'te büyük çıkış yapmasını beklediğimiz firmalardan biri olduğunu zaten söylemiştik. Samsung, Ultra HD modeli UN85S9'u tüketicilerin beğenisine bu fuarda sundu. S9 modeli, Samsung'un mobil cihazları ile Samsung Smart View aracılığıyla iletişim kurabiliyor. Bununla birlikte S9'da dahili bir kamera bulunuyor. Mesela Skype görüşmesi yapmak istediğinizde, bu TV'ye sahipseniz ekstra olarak kamera aparatı almanıza gerek kalmayacak. S9 da yine 2013'te raflardaki yerini alacak.

Panasonic Panasonic, 4K OLED'ini CES 2013'te görücüye çıkardı. Panasonic'in 56 inç boyutundaki prototipi, 3840×2160 çözünürlüğünü destekliyor. Çok ince bir forma sahip olan 4K OLED televizyon, aynı zamanda dünyanın en geniş 4K OLED televizyonlarından.

CES 2013'te tanıtılan ve bu yıl içerisinde yaygınlaşmaya başlayacak olan OLED ve Ultra HD televizyonlar, şimdilik yüksek fiyatları ile "ateş pahası" olsa da, yakın gelecekte çok daha makul fiyatlarda OLED televizyonları görmeye başlayacağımıza eminim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.