Shutterstock, Türkçe olarak hizmet vermeye başladı

Shutterstock, Türkçe olarak hizmet vermeye başladı

Medya sponsoru olduğumuz LeWeb Paris'te şirketin kurucusu ve CEO'su Jon Oringer'la bir röportaj gerçekleştirmiştik. Bu röportajda Türkiye vurgusu yapan Oringer, Shutterstock'un Türkiye'deki varlığını sağlamlaştıracağı konusunda ilk sinyalleri de Webrazzi TV aracılığıyla vermişti.

Şimdi güzel bir haberi ilk defa Webrazzi ile paylaştı Shutterstock. Shutterstock artık Türkçe versiyonunu ile yayında. Skype üzerinden bir görüşme gerçekleştirdiğimiz Jon Oringer, Shutterstock'un Doğu Avrupa pazarında büyümeyi hedeflediğini aktarırken, bu aşamada Türkçe ile birlikte Lehçe, Çekçe ve Macarca versiyonlarını da yayınladığını duyurdu.

Ekim 2012'de hızlı bir şekilde borsaya açılan Shutterstock, Türkçe'nin de dahil olduğu bu yeni versiyonlarla birlikte tam 14 farklı dili destekliyor. Jon Oringer, Türkiye'de dahi çok özel rakamları da bizimle paylaştı. Buna göre Shutterstock'ın Türkiye'den 3.000 aktif müşterisi bulunuyor.

Shutterstock

2003 yılında kurulan Shutterstock'un Türkiye'deki müşterileri yılda yaklaşık 2 milyon dijital içeriği Shutterstock üzerinden indiriyor. Türkiye'den içerik üreticilere ve stok fotoğrafçılara baktığımızda ise sayı yaklaşık 450 sanatçı ile sınırlı fakat bu sanatçıların oluşturduğu 40.000'den fazla içerik bulunuyor. Kısacası Shutterstock'ta az sayıdaki Türk içerik sağlayıcı, yoğun bir içerik üretiyor.

Yaptığımız sohbette Jon Oringer bu konuya özellikle değinerek, yerli içeriğe yoğun bir talep olduğunu dile getirdi. Yani bu içerik üreten sanatçılar için büyük bir avantaj. Yani Shutterstock'a üye olan pek çok satın almacı müşteri veya ajans, daha fazla yerel içerik bekliyor. Mesela Türkiye'de faaliyet gösteren ajanslar Zafer, Ramazan ya da Şeker bayramları için içerik hazırlamak isterse, bugünlere özel hazırlanmış dijital içeriklere oldukça rağbet göstereceklerdir. Bu da sanatçılar için kesinlikle değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat.

Stok fotoğrafları, illüstrasyon vektör ve videolardan olmak üzere toplam 20 milyon içeriğe sahip bir dijital içerik mağazası olan Shutterstock'un CEO Oringer'a, bir satın alma düşünüp düşünmediklerini de sordum. Çünkü ufak çaplı dijital içerik satan yerli girişimler, Türkiye'de olduğu gibi dünya genelinde de mevcut. Bu tarz fırsatlar için sürekli olarak fırsatlara göz attıklarını dillendiren Oringer, satın almaya da kapalı olmadıklarını aktarmış oldu.

Son olarak, Shutterstock'un iPhone ve iPad versiyonlarının da Türkçe olup olmayacağı ile ilgili de aldık. Tam tarih yok ancak bu uygulama da Türkçe olarak yayında olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.