212 Capital Partners yılın ilk yatırımını Solvoyo'ya yaptı

212 Capital Partners yılın ilk yatırımını Solvoyo'ya yaptı

2012 yılını yatırım konusunda iddalı bitiren 212 Capital Partners, 2013 yılına yine hızlı bir giriş yaptı ve yılın ilk yatırımını duyurdu. 212 Capital Partners yedinci yatırımını, tedarik zinciri yönetimi odaklı Solvoyo'nun azınlık hissesine yaptığını paylaşalım.

Solvoyo, gelişmiş tedarik zinciri optimizasyonu çözümlerini, servis tabanlı yazılımlarla (SaaS) sunan bir girişim. Şirket, dağıtım optimizasyonu, üretim planlaması, stok optimizasyonu ve ikmal planlaması gibi tedarik zinciri için önemli olan karar ve destek mekanizmalarını bir araya getiriyor. Solvoyo'nun özellikle planLM ürünüyle dikkat çektiğini belirtelim.

Şirketin amiral gemisi ürünü diyebileceğimiz planLM'in Amerika’da, en büyük ev geliştirme ve inşaat ürünleri perakendecisi The Hope Depot, Türkiye’de Vestel, A101 ve LCWaikiki gibi firmalar tarafından kullanıldığını parantez içinde paylaşalım. Öte yandan Solvoyo ürünlerini kullanan şirketler bu kadarla sınırlı değil. Solvoyo, gizlilik sözleşmesi gereği Türkiye merkezli ve global ölçekli firmanın adını açıklayamıyor.

Yapılan yatırım anlaşması hakkında konuşan Solvoyo Kurucusu ve CEO’su Dr. Koray Doğan, giderek daha karmaşık ve rekabetçi olan global ortamda, stratejik üretim ve dağıtım sistemlerinin verimli bir şekilde planlanmasının büyük şirketlere ait bir lüks olmaktan çıktığını söylüyor. Koray Doğan, "planLM ile, küçük ve orta ölçekli şirketler de maliyet ve müşteri memnuniyetinde rekabet etmek için gelişmiş planlama çözümleri uygulayabiliyorlar. Çözümlerimizle müşterilerimizin daha yaratıcı düşünmelerini sağlıyoruz” diyor.

Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı pazarı yıllık yüzde 9 büyüyecek

İşin yatırımcı tarafında bulunan 212 Direktörü Ali Karabey ise Gartner’a göre global 'Tedarik Zinciri Yönetimi Yazılımı' pazarının 2011-2015 döneminde yıllık yüzde 9’luk büyüme kaydetmesi beklendiğini dile getiriyor. Ali Karabey sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Bu artışa katkısı olan en önemli faktörlerden biri verimliliği artırma ihtiyacı. Solvoyo bu noktada endüstriyi kökünden sallayacak harika bir ürün yarattı. Solvoyo’nun SaaS modeli, mevcut yüksek IT yatırımı gerektiren modelleri yıkıyor. Optimizasyon tabanlı tedarik zinciri planlama ve analiz yetenekleri rakiplerine karşı üstünlük yaratırken; bulut teknolojisi üzerinden benzeri görülmemiş bir ölçeklenebilirlik sağlıyor. Solvoyo’nun son iki yıldaki bu üstün büyümesini yakından takip etme şansımız oldu ve ortak olmaktan gurur duyuyoruz.

Hemen hemen bir yıl içinde yedinci yatırımını gerçekleştiren 212 Capital Partners'ın yeni yıla hızlı girdiğini söyleyebiliriz. Şirketin daha önceki yatırımcılarından farklı olarak kurumsal odaklı bir yatırım gerçekleştirmiş durumda. Özellikle Solvoyo'nun Türkiye'nin önde gelen şirketlerle çalışması oldukça dikkate çekici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.