GREE Ventures'dan Berrybenka.com'a yatırım geldi

GREE Ventures'dan Berrybenka.com'a yatırım geldi

Japon sosyal mobil oyun devi GREE'nin Venture Capital kolu olan GREE Ventures, mobil oyun dışında bir yatırım gerçekleştirdi.

Açıklanmayan bir bedelle Endonezyalı lider moda e-ticaret sitesi Berrybenka.com'a yatırım gerçekleştiren GREE Ventures'un sağladığı fonlar Berrybenka'nın Endonezya'daki hacmini büyütmek için kullanılacağı gelen ilk detaylar arasında. Aslında bu yatırım haberi, sosyal oyun firmalarının da ne kadar çok güçlendiğinin bir göstergesi. Çünkü bir oyun firmasının, bir e-ticaret sitesine yatırım yapması pek alışageldiğimiz bir durum değil.

Ağustos 2011'de kurulan Berrybenka.com, uluslararası moda markaları ile birlikte, Endonezyalı markaları da bir araya getirerek müşterilerine online olarak sunuyor. Sadece tasarımıyla başarılı bulduğum bu e-ticaret markası, daha önce de Jakarta, Singapur ve  Tokyo'da faaliyet gösteren de erken dönem yatırımcısı East Ventures'dan fon almıştı.

Berrybenka.com

Bu arada yatırımla birlikte, Berrybenka.com'a yeni bir yönetici ataması da yapıldı. Groupon Disdus'ın (Groupon Endonezya da diyebiliriz) kurucu ortaklarından Jason Lamuda, Berrybenka.com'un yeni CEO'su oldu. Bu durum, rakamlar açıklanmasa da gelen yatırımın ciddi boyutta olduğunun bir göstergesi bana kalırsa.

Lamuda, yaptığı açıklamalarda Avrupa, Çin, Hindistan gibi pazarlara baktığımızda lider gelişmiş oyuncular bulunduğunu, Berrybenka'nın da Endonezya'daki amaçlarının da bu yönde olduğunu dile getirdi. Bir e-ticaret sitesi için önemli bir konu olan yerel markaları ve tasarımcıları  desteklemekten onur duyacaklarına ayrıca vurgu yaptı.

Groupon'un Endonezya ayağı Disdus'ın diğer kurucu ortağı Ferry Tenka da aynı zamanda Berrybenka.com'un danışma kurulu üyesi ve çocuk ihtiyaçlarına yönelik girişimi Bilna için Japon CyberAgent Ventures'dan yatırım almıştı. Duruma bakılırsa, Japon VC'ler gözlerini Endonezya'daki e-ticaret pazarına gözünü dikmiş durumda.Bunun sebebi de Endonezya'nın Avrupa, Hindistan ya da Çin'de olduğu kadar gelişmemiş fakat o potansiyeli barındırıyor olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.