Press: Android kullanıcıları için kullanışlı bir RSS okuyucu

Press: Android kullanıcıları için kullanışlı bir RSS okuyucu

RSS kullananların hayatlarının önemli bir parçası olan RSS okuyuculara, tüm platformlar üzerinde ücretli ya da ücretsiz bir şekilde rastlamak mümkün. Bilmeyenler için kısaca RSS (Rich Site Summary) teknolojisinden bahsetmek gerekirse, Wikipedia diyor ki: "RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastlar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır."

RSS okuyucular ise size özel içerik sunan, içerisinde diğer bazı uygulama ve servisleri kullanabildiğiniz haber okuma uygulamaları.

Google Play'de yeni bir RSS okuyucu: Press

Twentyfive Squares isimli firma tarafından geliştirilen uygulama, reklamsız olarak Android kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Press isimli uygulama, diğer birçok RSS okuyucu gibi Google Reader ile entegre olarak çalışıyor. Böylelikle Google hesabınız üzerinden belirlediğiniz içereklere uygulama içinde ulaşmak ve tamamen senkronize bir şekilde kullanmak mümkün. Offline okuma özelliği de sunan Press, aynı zamanda Android tabletlerle de uyumlu olarak çalışıyor.

Uygulamanın şu an için kusursuz olduğunu söylemek biraz zor. İlerisi için Twentyfive ekibi performans anlamında çeşitli iyileştirmelere gidebilir, ayrıca uygulamanın daha çok 3. parti servis ile entegrasyonu da kulağa güzel geliyor. İnternette rastlayabileceğiniz eleştirilerden biri de yazıların içinde bir sonraki yazıya tek bir hamle ile geçilememesi. Zannediyorum Press'in ilk güncellemesi ile birlikte uygulamada bir sonraki yazıya tek hamlede geçmek mümkün olacak.

press-android

iOS ve Mac OS kullanıcılarının yakından tanıdığı Reeder'a oldukça benzeyen Press, tasarımı ve kolay kullanılabilmesi ile ön plana çıkıyor. Google Reader'ın resmi uygulaması, Reader Free ve Feedly gibi rakipleri bulunan Press, ücretli de olsa Android platformunda pazardan kendine yer edebilecek seviyede.

Press'in; Android platformunda yer alan, iOS üzerindeki uygulamalar gibi şık, kaliteli ve güzel gözüken nadir sayıdaki uygulamalardan biri olmayı başardığını söyleyebiliriz. Siz de uygulamayı Google Play üzerinden -1.99 dolarlık fiyatıyla birlikte- indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.