Turkcell 2012 yılının mobil istatistiklerini açıkladı [İnfografik]

Turkcell 2012 yılının mobil istatistiklerini açıkladı [İnfografik]

turkcell-mobil-2012-infografik2013 yılına sayılı saatler kala Turkcell, kullanıcılarının 2012 yılında mobil kullanım istatistiklerine yer verdiği bir infografik paylaştı.

İnfografikte yer alan bilgilere göre 2012 yılı üçüncü çeyrek itibariyle toplamda 35.2 milyon aboneye ulaşan Turkcell, 2009-2012 yılları arasında 3G abone sayısını yüzde 2 bin 232 arttırmış durumda.

İlk olarak Turkcell'in ödeme sistemleri kategorisinde yer alan servisi olan Mobil Ödeme'den bahsedelim. Paylaşılan bilgilere göre Turkcell Mobil Ödeme 2012 yılı içerisinde 8.5 milyon işlemde kullanılmış durumda. Tek Kullanımlık Şifre’nin kullanım sayısı 640 milyona ulaşırken, Turkcell Mobil İmza ile toplamda 6.7 milyon imzalama işlemi gerçekleştirilmiş.

Turkcell uygulamaları 26 milyon kez indirildi

Öte yandan Turkcel'in mobil uygulamaları arasında üç uygulama öne çıkıyor. Turkcell Müzik, Turkcell TV ve Turkcell Cüzdan kullanıcıların 2012 yılı içerisinden en fazla indirdiği Turkcell uygulamaları arasında. Toplam indirilen Turkcell uygulamaları sayısı ise 26 milyona ulaşmış durumda.

Dikkatimizi çeken bir başka bilgi ise Turkcell TV'nin izlenme oranları. İnfografikte paylaşılana bilgilere göre Turkcell TV'nin, cepten, tabletten ve web’den toplamda 115 milyon dakika izlendiği bilgisi yer alıyor. En çok izlenen kanalların başında Kanal D, Star ve ATV'nin geldiğini parantez içinde belirtelim.

2012 yılı içerisinde Turkcell'in müzik servisi olan Turkcell Müzik'ten 2012 yılı içerisinde 30 milyon şarkı indirildiğini görüyoruz. İndirilen bu şarkılar arasındayda Göksel’den 'Acıyor', Halil Sezai’den 'Sonbahar' ve Can Bonomo’dan 'Love Me Back' şarkılarının öne çıktığını paylaşalım.

En çok Bekir'in rövaşatası izlendi

Turkcell Goller Cepte ile 2012 yılında 83.8 milyon gol ve haber videosunun kullanıcılara servis edildiğini görüyoruz. Süper Lig’de en çok izlenen gol Fenerbahçeli Bekir İrtegün’ün Marsilya'ya attığı rövaşatası olduğunu parantez içinde belirtelim. 2012 yılında golleri en çok izlenen takımlar sıralaması ise Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş şeklinde gerçekleşmiş durumda.

Turkcell'in paylaştığı rakamlar Turkcell kullanıcılarının kullanım alışkanlıklarını ortaya koyuyor. Turkcell uygulamalarının indirilme rakamları ve bu uygulamaların kullanım rakamları oldukça dikkat çekiyor.

Turkcell'in 2012 yılı için paylaştığı infografik...

2012_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.