Setrow, 2012 E-posta kullanıcı raporunu açıkladı [infografik]

Setrow, 2012 E-posta kullanıcı raporunu açıkladı [infografik]

E-posta pazarlama hizmetleri sunan Setrow, kendi pazarında önemli girişimler arasında ve bu yıl da yıl boyunca yaptığı gönderimlerin raporunu bizimle paylaştı. Rapor yıl boyunca en az bir kez açılan 16 milyon e-posta adresine yapılan gönderimlerden elde edilen verileri dikkate alıyor.

Halen gücünü koruyan e-posta pazarlamasında yerel yönetimlerle çalışmaya başlayan Setrow'un raporuna göre Outlook/Hotmail ile Microsoft'un payı geçen yıla göre yüzde 33'ten 46'ya çıkmış. Gmail ise payını yüzde 11'den yüzde 24'e çıkarmayı başarmış. 2012 Mynet'in e-posta hizmeti için düşüş anlamına gelirken Yandex.Mail yüzde 1'lik payla 2012'yi kapatarak TTNET ve Superonline ile yanı çizgide yer almış. Yahoo da payını yüzde 5'ten yüzde 6'ya çıkarmış.

E-posta istemcilerde ise Outlook'un toplamda yüzde 80'lik payla ezici üstünlüğü devam ediyor. Sıralamaya baktığımızda MS Outlook'u Outlook Express, Apple Mail, Thunderbird ve Lotus Notes takip ediyor.

iPhone düşüşte, Android yükselişte

Yakında e-ticaret özelinde bazı yenilikler devreye alacak olan Setrow, mobildeki yükselişe de dikkat çekiyor. 2010-2011 arasındaki artışın aksine bu yıl iOS (iPhone) tarafında düşüş var. Setrow geçen yıl yüzde iPhone'un payını yüzde 80 olarak gösterirken bu yıl yüzde 66 olarak belirlemiş. iPad ise payını 2012'de yüzde 9'dan yüzde 17'ye yükselmiş. Android payını yüzde 8'den yüzde 14'e çıkarırken Symbian ve Blackberry yüzde 1'lik payla 2012'yi kapatmış.

İnternet tarayıcılarda Chrome önde

E-posta gönderimi geçen yıla göre yüzde 110 artan Setrow'un analizine göre en popüler internet tarayıcısı Internet Explorer. Geçen yıl farklı sürümleriyle yüzde 56'lık payla ilk sırada olan IE'nin payı bu yıl yüzde 46'da kalıyor. Google'ın tarayıcısı Chrome ise geçen yıl yüzde 16 olan pazar payını bu yıl yüzde 32'ye çıkarmış. Firefox'un payı ise yüzde 17'den yüzde 19'a çıkmış.

setrow eposta infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.