Airport Chatter ile havalimanında vaktinizi değerlendirin

Airport Chatter ile havalimanında vaktinizi değerlendirin

Havalimanları, gerek bekleme süreleri gerekse de aktarmalar yüzünden çoğu zaman vaktinizi çalan mekanlar arasında olabiliyor. Dolayısıyla havalimanlarında geçen boş vakitlerinizi doğru yerlerde değerlendirmek yolcular için oldukça önemli. Airport Chatter da tüm bu yazdığım ihtiyaçlara yönelik olarak doğmuş bir SoLoMo iPhone uygulaması.

Havalimanında bekleyeceğiniz süreyi nerede ve nasıl geçireceğiniz konusunda size yardımcı oluyor ve bu bekleme sürecinde havalimanı tecrübenizi sosyalleştiriyor. Gerçek zamanlı olarak bulunduğunuz havalimanından haberler alabiliyor, havalimanındaki mekanlar hakkında bilgi edinebiliyorsunuz.

Airport Chatter'da, bulunduğunuz havalimanı ile ilgili olarak detaylı bilgileri görebiliyor, terminallere check-in olabiliyorsunuz. Yine aynı şekilde, havalimanındaki tüm restoranlar, mağazalar vs. ile ilgili diğer kullanıcıların yorumlarını okuyabiliyor, dilediğiniz zaman kendi tecrübelerinizi paylaşabiliyorsunuz. Örneğin bulunduğunuz havalimanındaki kablosuz internetin ücretsiz olup olmadığı ya da havanın kaç derece olduğu bilgisini de Airport Chatter üzerinden alabiliyorsunuz.

Airport Chatter

Hemen yukarıda söylediğim sebeplerden dolayı, havalimanlarına yönelik dikey bir foursquare ya da Yelp olarak nitelendirebileceğimiz Airport Chatter, şık tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Sosyal anlamda da gerekli üye kazanımını yaptıktan sonra harekete geçecek zannediyorum. Uygulamada bulunan 'Radar' sekmesi, havalimanında Airport Chatter'ı kullanan ve tanımadığınız diğer insanlarla tanışmanızı sağlayacak. Çok yakında geleceği söylenen bu özellikle ilgili şimdilik detaylı bir bilgi yok.

Airport Chatter uygulamasını buradan indirebilirsiniz ancak Airport Chatter şu anda sadece ABD'deki havalimanları için açık. Uygulama şu anda çok erken bir dönemde (14 Aralık 2012 çıkış tarihi) ve  yakında çok daha popülerleşeceğini, ABD dışı havalimanlarını da sıkça kullanılmaya başlanacağını düşünüyorum. Hatta yakın gelecekte bu uygulamayı farklı dillerde de görme ihtimalimiz var. Eğer uygulamaya göz atmak için indirirseniz sizin de yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.