Grou.ps yeni modülüyle e-ticaret sitesi açmak isteyenleri hedefliyor

Grou.ps yeni modülüyle e-ticaret sitesi açmak isteyenleri hedefliyor

Haziran ayında 10 milyon üye barajını aşan ve nakit akışını artıya geçiren Grou.ps bugün itibariyle yepyeni bir modülü daha platforma ekledi. Türkiye'de de ilgi görmesini beklediğimiz yenilik Grou.ps kullanıcılarının e-ticarete adım atmasını sağlıyor.

Kullanıcılardan gelen çeşitli talepler üzerine geliştirilen e-ticaret modülü Grou.ps'ta topluluk (grup) sahibi olan kullanıcıların satış yapabilmesine olanak tanıyor. Bu sayede dünya çapında 10.000’e yaklaşan Grou.ps toplulukları yeni kazanç kaynağına daha sahip oluyor.

groups eticaret

Bilinen tarzda, satışa sunulacak ürünlerin fiyatlandırılarak listelenebildiği Grou.ps e-ticaret modülünde açık kaynak projelerden faydalanılmış. Sistem gayet basit ve güzel işliyor. Ödeme tarafında sanal POS ve Paypal entegrasyonu kullanılabiliyor. Diğer ödeme seçenekleri için de görüşmeler devam ediyor.

Topluluk sahiplerinin sadece ürün değil, çeşitli hizmet satışları için de bu modülü kullanması bekleniyor ki zaten kullanıcılardan gelen taleplerin bir kısmı da bu yönde. Grou.ps'un platform yapısı gereğince sosyal e-ticaret deneyimine de adım atmış oluyor.groups eticaret2

Şimdiye kadar sunulan "PayWall" adlı ödeme duvarı çözümü bu yenilikle beraber sadece bütün grubu aylık üyeliğe tabi tutmanın ötesine geçiyor. GROU.PS kurucuları, bundan böyle üyelerine ödeme seçeneği olarak;

  • İçerik tüketim başına (yani video izleme, blog okuma başına gibi)
  • Modül başına (örneğin sitenin tümü bedava, ancak video modülü paralı)
  • İndirimli aylık üyelikle sınırsız içerik de sunabilecek.

Emre Sokullu, özellikle online eğitim konusunun Grou.ps topluluklarında öne çıkan bir alan olduğunu ve e-ticaret modülünün bu noktada ihtiyaçları karşılayacağını söylüyor. Bilet ve müzik satışı da Grou.ps e-ticaret modülüne dair taleplerden bazıları. Yani bu modülün kullanıcıları şimdiden belli denilebilir. groups eticaret3

Tabii bu yeni modulü kullanma seçenekleri yukarıdakilerle sınırlı değil. Bir dernek için kurulacak topluluk sitesinde yerel ürünler satmak, Webrazzi için oluşturulacak bir alt toplulukta markalı ürünler satmak vb. çok çeşitli fikirler düşünülebilir. Hemen belirtelim sunduğumuz görseller temsilidir, Webrazzi ürünlerini satmak gibi bir planımız henüz yok. :)

Sosyal CRM tarafında önemli kazanımlar var

Küresel bir internet girişimi olarak 2005'ten bu yana yoluna devam eden Grou.ps'un kurucusu ve genel müdürü Emre Sokullu'dan aldığımız bilgiye göre geçen sene Türkiye’de başlanan sosyal CRM çalışmaları da iyi gidiyor. Arçelik ve T.C. Sağlık Bakanlığı’nın da bulunduğu onlarca firma Grou.ps'u kullanmaya başlamış. Sistemlerinin uzaktaki makinelerde barındırılmasını istemeyen kurumsal firmalar da yeni Grou.ps On-Premise ürününe yönlendirilmiş.

Sokullu, VirtualBox sanal imajı olarak sağlanacak Grou.ps On-Premise'ın çok özellikli, kurulumu ve kullanımı kolay ve yüksek ziyaretçi trafiğini karşılayacak esneklikte olduğunu söylüyor ve ürününe güveniyo. Tabii Türkiye'de kurumsal firmaların SaaS ürünlerine daha yakın davranması gerektiği de kendini gösteriyor.

Sözü bitirmeden yeni Grou.ps ürünlerinin fiyatlandırmasına aşağıda yer verelim ve Emre Sokullu'nun sizleri "reseller" vb. şekildeki işbirliklerine davet ettiğini paylaşalım. Bunun için [email protected]'a bir e-posta göndermeniz yeterli.

  • E-Ticaret modülü yeni 600 dolar setup ücreti olan ve ayda 50 dolarlık VİP planla beraber geliyor.
  • Grou.ps On-Premise’in fiyatları gene makine başı 600 dolar’dan başlıyor ve 12 ay taksit imkanı var.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.