Kışın gelmesi e-ticaret sitelerine yaradı [İnfografik]

Kışın gelmesi e-ticaret sitelerine yaradı [İnfografik]

İnternet kullanımının kışın artışa geçmesi, yaz dönemlerinde ise biraz daha azalmasının sebepleri malum. IAB Türkiye'nin yaptığı araştırmayla birlikte, bu durumun e-ticarete de etki ettiği kanıtlanmış oldu.

Türkiye'de yaşayan ve 12 yaş üstü bireyler arasında yapılan İnternet Ölçümleme Araştırması'na göre Eylül 2012 ve Ekim 2012 verileri karşılaştırıldığında, alışveriş sitelerini ziyaret eden tekil ziyaretçi sayısı yüzde 23'lük bir artışla 13.9 milyona ulaştı.

Araştırma sonuçlarına göre en önemli detaylardan birisi de kadın kullanıcılarda meydana gelen artış. Alışveriş siteleleri Ekim ayında, kadınlar yüzde 38'lik büyümeyle 1.6 milyon yeni kadın kullanıcı çekmeyi başardı ve toplam kadın kullanıcı sayısı 5.8 milyona ulaştı. Erkeklerin sayısı da artışla birlikte 8 milyon civarında.

Rakamların bu kadar ümit verici olması güzel. Çünkü kredi kartı penetrasyonu bizim gibi çok yüksek olan bir ülkede, internetten alışveriş yapma konusunda ciddi bir potansiyel bulunuyor. Yaş gruplarında da 25-34 ve 35-44 yaş aralığındaki kullanıcıların artmaya başladığını gösteriyor. Bu gruptaki artışlar sırasıyla yüzde 40 ve yüzde 43,5 civarında seyrediyor. Yine 12-17 yaş arasındaki ziyaretçi artışı da etkileyici. Buna göre Ekim'de Eylül ayına oranla yüzde 40.4 artışla 3.1 milyon ziyaretçiye erişmiş durumda alışveriş siteleri.

Detaylı infografiği hemen aşağıda inceleyebilirsiniz.

IAB

IAB 2

IAB 3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.