Yeni sürümü yayınlanan YouLike sosyal ağa yaklaştı

Yeni sürümü yayınlanan YouLike sosyal ağa yaklaştı

Ersan Özer’in "Sana benzeyenleri bul” mantığıyla hayata geçirdiği YouLike, Temmuz ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Betadan sonra ilk sürümü yayınlanan YouLike'ın yeni sürümü de dün gece itibariyle kullanıma açıldı.

Ersan Özer'in Twitter üzerinden duyurduğu yeni sürümünde yeniliklerin daha çok tasarım ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Ancak önceki sürümlere göre hatırı sayılır yeni özelliklerin geldiğini de paylaşalım.

Dikkatimizi çeken ilk özellikler arasında kullanıcılardan artık gerçek isimler isteniyor olması. YouLike takipçilerinin yakından bildiği üzere daha önceki sürümlerde kullanıcılardan 'username' yani kullanıcı isteniyordu. Yeni sürümüyle bu özellik artık sonlanmış durumda. Bu noktada takma isim kullanan YouLike kullanıcılarının gerçek isim alabilmesi için elini biraz çabuk tutması gerekiyor.

Değinmek istediğimiz diğer bir konuysa tasarım. Yeni sürüm YouLike'ta fotoğrafların daha fazla ön plana çıktığı görüyoruz. Hem ana sayfada hem de profil fotoğraflarında daha büyük görsel alanlar kullanılıyor. Daha büyük profil fotoğraflarının yanı sıra 'sevilen' ve 'sevilmeyenler'de de daha büyük görseller kullanılıyor.

YouLike-yeni-surum-ekran-goruntusu2

Kullanıcılara özel URL'ler geldi

Öte yandan kullanıcılara özel alan adları da yeni YouLike'ta gördüğümüz özellikler arasında. Gerçek adlarıyla giriş yapan kullanıcılar kendi adlarına özel URL'lere sahip olabilecek. Örneğin, YouLike.com/ersan gibi.

Ancak asıl dikkat çeken konu bir 'dating' yani arkadaşlık sitesi olarak yola çıkan YouLike'ın strateji değiştiriyor olması. Ersan Özer bunu hem kendi blogunda kaleme aldığı yazılardan hem de Twitter üzerinden paylaştıklarından gördüğümüz üzere YouLike yoluna sosyal ağ olarak devam etmek istiyor.

YouLike-yeni-surum-ekran-goruntusu

YouLike sosyal ağa dönüşüyor

YouLike'a gelen yeni özelliklerin platformu, bir sosyal ağa yaklaştırma çabası olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle kullanıcıların gerçek isimlerle giriş yapabilmesi bu çabayı oldukça net bir şekilde kanıtlıyor. Hatta Ersan Özer, artık arkadaşlık sitesi havasının tamamen kalktığını söylüyor.

Bizimde gördüğümüz üzere gerek kullanım arayüzü gerekse özellikler bakımından Temmuz ayında açılan YouLike ile yeni sürümü yayınlanan YouLike arasında ciddi bir fark var. Ersan Özer'in de dediği gibi YouLike'ta artık arkadaşlık sitesi havası tamamen değişmişe benziyor. Platforumun arkadaşlık sitesinden daha çok sosyal ağ sitelerine benzediğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.