WhatsApp geçici bir süre için iPhone kullanıcılarına ücretsiz oldu

WhatsApp geçici bir süre için iPhone kullanıcılarına ücretsiz oldu

Akıllı telefon kullanıcılarının sık sık sarf ettiği soru cümleleri arasına "WhatsApp'ın var mı" eklendi. SMS'ten eksiği değil, fazlası olan WhatsApp kullanımı o kadar çok arttı ki; mobil operatörlerinin gelirleri bile WhatApp ve benzerleri yüzünden olumsuz etkilenmeye başladı.

Ancak bilindiği üzere WhatsApp, iPhone kullanıcıları için 1.79 TL fiyatla App Store'da bulunuyor. Uygulamanın işlevini düşündüğümüzde 1.79 TL fiyat ekonomik olsa da bazı kullanıcılar için caydırıcı bir etken olabiliyor. Bunun için de WhatsApp ekibi belirli dönemlerde ücretsiz mesajlaşma uygulamasını ücretsiz olarak yayınlıyordu.

WhatsApp'ın yine ücretsiz olarak yayınlandığı zaman geldi çattı. 1.79 TL olan ücretsiz mesajlaşma uygulaması, belirli bir süre olsa da ücretsiz olarak indirilebiliyor.

WhatsApp'tan söz açılmışken, uygulama üzerinden yaratılan trafik konusu hakkında elimizde bulunan dikkat çeken bir veriyi de paylaşalım. Kullanıcıların WhatsApp üzerinden gönderdiği ileti sayısı Ağustos ayında günlük 10 milyara çıkmıştı. Bu rakamın WhatsApp çılgınlığının ne boyuta geldiğini gösterdiğini söyleyebiliriz.

Ücretsiz mesajlaşma uygulamaları pazarına baktığımızdaysa kıran kırana bir rekabet ortamı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle Viber'ın hızlı bir şekilde pazara girmesi WhatsApp'ı ciddi şekilde etkiledi. Rakamlara bakacak olursak WhatsApp'ın 200 milyondan fazla kullancısı bulunurken, bu rakam en yakın rakibi olan Viber'da 140 milyon civarında. Viber'ın ücretsiz bir uygulama olduğunu da belirtelim.

WhatsApp belirli bir süre ücretsiz olsa da uygulama ile tanışmamış kullanıcıları buluşturacağa benziyor. Sonuç olarak dünya genelinde düşünecek olursak kredi kartı olmayan bir çok kullanıcı böylece WhatsApp kullanmaya başlayacak. Hala WhatsApp'a sahip değilseniz elinizi çabuk tutmakta fayda var.

Belirli bir süre ücretsiz olarak yayınlanan WhatsApp'ı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.