Zuckerberg'ten 500 milyon dolar değerinde hayır

Zuckerberg'ten 500 milyon dolar değerinde hayır

Genç girişimcilerin örnek aldığı isimlerin başında gelen Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, katıldığı sosyal sorumluluk projeleriyle de örnek alınabilecek davranışlar sergiliyor.

Zuckerberg, kendi Facebook sayfasından Silikon Vadisi Toplum Vakfı'na bağışta bulunacağını açıkladı. 18 milyon adet Facebook hissesiyle yapılacak yardım hemen hemen 500 milyon dolara denk geliyor. Zuckerberg'ün açıklamalarına göre bu bağış, vakfın sağlık ve eğitim harcamaları için kullanılacak.

Biraz eski tarihe bakacak olursak, Zuckerberg'ün yaptığı bu bağış ilk değil. 2010 yılında bağışta bulunacağını belirten bir sözleşme imzalamıştı. Facebook kurucusu bu sözden sonra ilk yatırımını birkaç ay sonra 100 milyon dolarlık ilk bağışını Newark şehrindeki devlet okullarına yapmıştı.

zuckerberg-500-milyon-dolar-hayir-görseljpg

Mark Zuckerberg dünya milyarderler sıralamasına adını yazdırdı yazdırmasına, ama sosyal sorumluluk projelerine bağışlar yaparak katkıda bulunmaya devam ediyor. Yaklaşık 500 milyon dolara yaptığı son bağış, genç CEO'nun bu konuya olan yaklaşımını gayet net bir şekilde gösteriyor. Zuckerberg'ün bu konuda da örnek alınması gereken bir davranış içine girdiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.