Google Ventures 2012’de neler yaptı?

Google’ın yatırım kolu olan Google Ventures için 2012 oldukça hareketli geçti. Yıllık yatırım bütçesini 300 milyon dolara çıkartan Google Ventures bu hareketli yılın ardından blog’unda bir değerlendirme yayınladı.

Yılın özetinde ekibin 60 kişiye ulaşması, yatırım yapılan firmaların sayısının 150’yi geçmesi ve bir de Nobel Ödülü yer alıyor. Google Ventures diğer dikkat çeken detayları ise bir infografik ve bir de video ile aktarmış.

İşte 2009 yılında kurulan Google Ventures’ın son bir yıl içerisinde yaptığı yatırımlar, çıkışları ve diğer detaylar…

Bilgiler arasında ilk dikkat çekeni mobil ve internet yatırımlarının oranı. Paylaşılan verilere göre yatırımların yüzde 32’si mobil, yüzde 31’i ise tüketiciye yönelik hizmet sunan internet firmalarını kapsıyor. Yatırımların geri kalanlarının oranları ise şöyle; ticaret yüzde 16, büyük veri yüzde 10, canlı bilimleri (life sciences) yüzde 6 ve enerji yüzde 5.

GV listesinde 2012’de yatırım yaptığı firmaları sıralamamış ama Vungle, DocuSign, Clever, Rally ve Triptrotting’a yatırım yaptığını biliyoruz. Yatırımlar olmasa da GV’in çıkışları hem infografikte, hem de videoda yer alıyor.

Örneğin GV’ın yatırımı bulunan Stamped’i Yahoo, Hipster’ı AOL, Dasient’i Twitter satın aldı. bağımsız bir operasyon yürütüyor olmasına rağmen doğal olarak Google ile yakın bağları bulunan GV’ın yatırım yaptığı BufferBox ve Milk’i de Google satın almıştı.

Diğer önemli bir detay da GV’ın yatırım yaptığı iPerian ekibinden Dr. Shinya Yamanaka’nın Nobel ödülü almış olması.

Diğer detayları aşağıdaki infografikte görebilirsiniz… Google Ventures 2012

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.