Mobil cüzdanlar uçtan uca bir platform olmak zorunda

Turkcell'de Mobil Ticaret Yöneticisi Erkan Taş, Ödeme Sistemleri’12‘de cüzdanlarımızın mobile taşınması konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi.

M-ticaret, m-bankacılık, m-sadakat, m-biletleme, m-taşımacılık, sosyal ticaret şeklinde dallandırılan mobil cüzdan dünyası için 2016 beklentisi 1.744 milyar dolar. 2016 için fiziksel taraftaki ticaret hacmi ise 736 milyar dolar.

Erkan Taş'a göre bu hacimden pay almak için yapılması gereken uçtan uca bir platform oluşturabilmek.

API'ler dünyası

Mobil cüzdanda nakit para, kredi kartı, ön ödeme kartı, sadakat uygulamaları, taşımacılık/şehir kartları vb. her şey bir arada olmalı. Kolaylık, güvenli olma, kişiselleştirilmiş teklifler, yeni nesil deneyimler, anlık iletişim ve mobil bankacılık gibi uygulamalar da kullanıcıyı harekete geçirmeli. Yani uçtan her şey bir arada ve uçtan uca hizmetle sunulmalı.

Akıllı telefonlara uygulama geliştirirken servislerin de akıllı olmasına, güvenliğe ve gizliliğe, sosyal etkileşimle kişiye özel olmasına, konum tabanlı olmasına ve API'lerle diğer uygulamalara açılmasına dikkat etmek gerekiyor. Erkan Taş bu son noktayı "Artık dünya API'ler dünyası" diyerek açıklıyor.

İşin ulaştığı nokta ise mobil ticaret, mobil pazarlama, mobil ödeme ve müşteri sadakatini bir araya getirerek işletmelerle müşteriler/kullanıcılar arasında yalın bir bağlantı kurmak. Yani mobil cüzdan olayına adım atmayı düşünen girişimcilerin vizyonunu geniş tutması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.