MikroÖdeme İş Geliştirme Müdürü Burak Erdir'in Webrazzi Ödeme Sistemleri’12‘de yaptığı konuşmasında mobil ödemeyi anlattı.

Sunumuna 51.4 milyon kredi kartı kullanıcısından dijital içerik satın alan kullanıcılarla ilgili verileri paylaşarak başlayan Erdir, dijital içerik satın alan 1 milyon kredi kartı kullanıcısı olduğunu anlattı. Bu da dijital içerik konusunda rakamların ilerleyen yıllarda hızla yükselmeye çok müsait olduğunu söyleyebiliriz.

Yükselen ödeme sistemlerinden mobil ödemenin avantajlarından bahseden Burak Erdir, bu avantajların yüksek penetrasyon, kullanım kolaylığı ve entegrasyonun olduğunu açıkladı.

Mobil ödeme sayesinde reklam dışında da bir gelir modeli oluştuğunu aktaran Erdir, 2012 Ekim itibariyle 10,6 milyon tekil kullanıcıya hizmet verdklerini açıladı. Dijital içerik ortalama sepet tutarıyla ilgili rakamı da 12 TL olarak paylaşan Erdir, üye işyerleri sayısının 1.000'i, toplam işlem hacminin ise 100 milyon TL'yi aştığını aktardı.

Mobil ödemenin kullanım alanlarından da bahseden Erdir, modil ödemenin en çok oyun ve arkadaşlık sitelerinde kullanıldığını aktardı. Şu anda 350.000'i geçen kullanıcı sayısıyla dikkat çeken 3pay'in hizmetlerinden de bahseden Erdir, bu hizmetin güvenli, taksit imkanı sunması, fraud ve charge back riski olmaması ile birlikte kullanım kolaylığı sağladığını da belirtti.

Gün boyunca Ödeme Sistemleri Konferansında hakkında çokça konuşulan ön ödemeli kartların, markayla temasa geçmemiş kullanıcılarla marka bilinirliği sayesinde iletişim kurmak gibi bir artısı olduğuna değinen Erdir, yaptıkları çalışmalardan da bahsetti. Ön ödemeli kartların benzin istasyonları ya da marketler gibi pek çok noktada bulunduğunu dile getiren Erdir, hediye kartı pazarının da Türkiye'de gelişeceğini, MikroÖdeme'nin de dağıtm ağını genişleteceğinin altını çizdi.

Bu arada sunum sonunda Zynga ile yaptıkları distrübütörlük anlaşmasından bahseden Erdir, bu anlaşmadaki harcamaların 100.000 TL'yi geçtiğini belirtti. Webrazzi Ödeme Sistemleri Konferansı katılımcılarına da atacakları SMS ile mobil ödeme yapmalarını sağlayan MikroÖdeme, SMS atan katılımcılarmıza 4.5 TL değerinde Zynga PIN kodu dağıttı.

Mobil ödeme ile ilgili hayal, internet sitesine hiç girmeden bir bilet almayı sağlamak. Mobil ödeme için en önemli konulardan birisi de ödemenin doğru şekilde kurgulanması da sunum boyunca altı çizilen noktalardandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.