"E-ticaret girişimcilerinin işlerini daha canlı tutması gerekiyor"

Ödeme Sistemleri'12 Konferansı'mıza katılan şirketler arasında Garanti Ödeme Sistemleri de bulunuyordu. Garanti Ödeme Sistemleri Üye İşyeri Pazarlama Müdürü Altan Taşkıran e-ticaret ve ödeme sistemleri odağında bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye'de e-ticaret sektörü ve hacmi kriz dönemlerinde bile hızla büyüdüğünü söyleyen Altan Taşkıran, tüketicilerin yüzde 40'ının hala internetten üzerinden araştırıp, fiziksel mağazalardan almayı tercih ettiğini ifade etti. Altan Taşkıran, e-ticaret sektöründe öncelikli olarak uçak bileti, elektronik ürünler ve tatil alışverişleri yapıldığını söyledi.

Garanti Bankası'nın şu anda 500 bin fiziksel üye işyeri ve 13 bin 100 sanal işyeri müşterisi bulunduğunu ifade eden Altan Taşkıran, sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Sanal işyerlerinin yüzde 60'ı aktif iken, fiziksel işyerlerinde bu rakam yüzde 85 oranında. Sanal işyeri ile fiziksel işyeri arasında bu fark, e-ticaret girişimcilerinin işlerini daha canlı tutması gerektiğini gösteriyor."

Garanti Bankası'nın şu anda sanal işyeri üyelerinin ilk 55'i sanal işyerlerinin toplam cirosunun 60'ını oluşturuyor. Garanti Bankası kullanan sanal POS sahipleriyse toplamda günde 240 bin işlem gerçekleşiyor.

E-ticaret her saat canlı

Türkiye'de 2016 yılında 30 milyar TL'lik e-ticaret hacmi olduğunu ifaden Altan Taşkıran, gelecek dönemlerde sektörde daha hızlı büyüyeceğini söyledi. Altan Taşkıran, 15-19 yaş aralığındaki kullanıcıların ayda ortalama 4.2 kez alışveriş yaptığını söyleyerek, "Bu yaş grubunun kredi kartı hatta gelirleri yok. Kapıda ödeme veya havaleyi tercih eden bir grup olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Günlük sanal POS hareketlerini incelediklerini dile getiren Altan Taşkıran gece yarısı bile e-ticaretten alışverişlerin gerçekleştiğini söylüyor.

Altan Taşkıran son olarak Türkiye oyun sektörüne değinerek, 2012 yılı Türkiye oyun sektörünün 450 milyon TL'ye ulaşacağını dile getirdi.

Ödeme Sistemleri’12 Konferansı için paylaştığımız yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.