Yemeksepeti'nin yeni projesi Lokum.com resmen tanıtıldı

Yemeksepeti'nin yeni projesi Lokum.com resmen tanıtıldı

Son haftalarda yeni projelerle kullanıcıların karşısına çıkan Yemeksepeti, bir süre önce yayına aldığı Lokum.com'u lansman toplantısıyla resmen tanıttı. Yemeksepeti ofisinde gerçekleşen toplantıya Nevzat Aydın'ın yanı sıra, gurme Mehmet Yaşin de katıldı.

Lokum.com, yöresel lezzetleri yerel mağazalar aracılığıyla kullanıcılara ulaştıran bir e-ticaret sitesi. Peynir, tatlı, baharat, salça, sucuk ve zeytinyağı gibi ürünler sitede bulunuyor. Lezzet paketleri kategorisiyle yöresel lezzetler bir araya getiriliyor.

Bunun yanı sıra Türkiye haritası üzerinden ürünlere ulaşılabilir olması kullanım deneyimi konusunda Lokum.com'u bir adım öne çıkarıyor. Gurme Mehmet Yaşin'in ise hem lezzet seçimi konusundan hem de Lokum.com'a blog sayfası üzerinden siteye destek oluyor.

Lokum.com ile Yemeksepeti.com dışında ilk dikey e-ticaret sitelerini açtıklarını dile getiren Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, "Yemeksepeti dışında bir girişim projesi konusunda sık sık sorular alıyorduk. Lokum.com ile bunu gerçekleştirmiş olduk" şeklinde konuşuyor.

Yemeksepeti kendi lojistik ağını kurdu

Yemeksepeti, Lokum.com projesi için kendi lojistik ve dağıtım ağını kurmuş durumda. Lokum.com'da yer alan ürünler için kendi lojistik ağlarını ciddi testlerden geçirdiklerini söyleyen Nevzat Aydın sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Ürünler tüketiciye gönderilmeden önce merkezimize geliyor. Burada ürünler hem hijyen hem de ürün kalitesi kontrolünden geçtikten sonra tüketicilere Lokum.com kolisiyle gönderiliyor."

Bazı lezzetler için soğuk zincir oluşturduklarını ifade eden Nevzat Aydın, "Özellikle tereyağ, sucuk ve pastırma için soğuk zincirini oluşturduk. Kuru buzlarla lezzetlerin kalitesi bozulmadan tüketicilerle buluşturuyoruz" diyor.

Lokum.com şu anda 50 farklı üreticiyle yöresel lezzetleri tüketicilere sunuyor. Şu ana kadar Anadolu'da yer alan birçok şirketten teklifler geldiğini, ancak her üreticiyle çalışılmadığı Nevzat Aydın'ın toplantıda paylaştığı bilgiler arasında. Nevzat Aydın, "Bize ulaşan her şirketle çalışmaya kalksaydık, şu anda 250 şirketle çalışıyor olurduk. Çalıştığımız üreticilerin sayısı 250-300 olmayacak. Mehmet Yaşin'in önerdiği lezzetler sitede yer alacak" şeklinde konuşuyor.

Tek koli halinde tüketiciye ulaştırılıyor

Gelelim ürünlerin siparişine Lokum.com'da sipariş için gerekli olan bir limit yok. Ancak sitede 150 gram gibi az miktarda ürün de bulunmuyor. Lokum.com en az yarım kiloluk ürünler olduğunu belirterek, ürün fiyatlarının 15 TL ile 250 TL arasında değiştiğini belirtelim. Siparişler ise tek koli halinde tüketiciye ulaştırılıyor.

Mehmet Yaşin ise ürünlerdeki kriterinin kendisi olduğunu söyleyerek, en iyisi, en hijyenik olanı ve en lezzetlisini seçtiğini belirtiyor.

Yemeksepeti, Lokum.com projesinden görüldüğü üzere niş ve piyasada olmayan ürünlerle çalışıyor. Şirketin özellikle kendi lojistik ağını ve soğuk zincirini oluşturmasını Türkiye'deki e-ticaret sektörü açısından önemli bir adım olarak görüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.