Mobil oyun şirketi MoMinis, 6 milyon dolarlık yatırım aldı

Mobil oyun şirketi MoMinis, 6 milyon dolarlık yatırım aldı

Android işletim sistemli cihazlar için oyunlar yayınlayan Tel Aviv merkezli oyun firması MoMinis, bu yıl ikinci defa yatırım aldı.

İlk tur yatırımı, 2012 yılının başlarında 4.5 milyon dolarlık bir bedel alan MoMinis, yıl sonunda aldığı 6,5 milyon dolarlık bu ikinci tur yatırımla sadece 1 yılda 10 milyon doların üzerinde yatırım almış oldu.

Son olarak PlayScape ismini taşıyan çapraz bir mega oyun platformu ortaya çıkartan MoMinis, bu platformun altında bulunan pek çok oyundaki deneyim puanlarının yine aynı platform altında bulunan başka oyunlarda da kullanılmasına izin veriyor. Mobil oyun geliştiricileri de bu platformda oyunlarını tanıtabiliyor.

MoMinis, Google Play'de bulunan çok sayıdaki oyunuyla en büyük yayıncılardan. Şirketin CEO'su Itzik Frid'in belirttiği rakamlara göre, New York merkezli bir oyun geliştiricisi daha önceki yayıncısı ile 10.000'den az indirme sayısı alırken, MoMinis ile birlikte 1 milyondan fazla indirme sayısına ulaşmayı başardı.

Gemini Israel Ventures'tan gelen yatırm fonuyla birlikte şirket büyümeye yönelecek. MoMinis böylece gelen yatırımla ekibi büyütmesinin yanı sıra, yayıncılık yaptığı tek platform olan Android'den, iPhone, Windows Phone ve Facebook platformlarına da sıçrayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.